Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Mozilla επεκτείνει την υποστήριξη του Firefox για παλαιότερες εκδόσεις Windows και macOS

      Ο Firefox θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Windows 7, 8 και παλαιότερες εκδόσεις macOS μέχρι τον Απρίλιο του 2025.

    Η Mozilla ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την υποστήριξη του Firefox για παλαιότερα, μη υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7, 8, 8.1 και macOS 10.12-10.14. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Reddit AMA, οι μηχανικοί της Mozilla μοιράστηκαν την απόφασή τους να συνεχίσουν να ενημερώνουν τον Firefox 115 ESR για αυτά τα συστήματα μέχρι την 1η Απριλίου 2025, δίνοντας στους χρήστες αυτών των πλατφορμών τουλάχιστον άλλους επτά μήνες υποστήριξης. Η κίνηση αυτή έρχεται παρά τις προκλήσεις της συντήρησης του κώδικα για παλαιότερα συστήματα, όπου η επαναφορά διορθώσεων ασφαλείας γίνεται όλο και πιο δύσκολη με την πάροδο του χρόνου.

     

    Αρχικά, η Mozilla σχεδίαζε να τερματίσει την υποστήριξη για αυτά τα λειτουργικά συστήματα τον Σεπτέμβριο του 2024. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει δύο εκδόσεις ESR (Extended Support Release): Firefox 115 ESR για ξεπερασμένα συστήματα και Firefox 128 ESR για Windows 10 και νεότερα. Με τη διακοπή της υποστήριξης των Windows 7 στις νεότερες εκδόσεις του Firefox (από την 116 και μετά), η Mozilla μπόρεσε να εξορθολογήσει την κωδικοβάση της, αν και παραμένει ένας σημαντικός αριθμός χρηστών του Firefox σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, γεγονός που δικαιολογεί τη συνέχιση της προσπάθειας.

     

    Αυτή η επέκταση έρχεται σε αντίθεση με άλλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Google, οι οποίες τερμάτισαν την υποστήριξη των προγραμμάτων περιήγησης για τα Windows 7, 8 και 8.1 τον Ιανουάριο του 2023. Η απόφαση της Mozilla παρέχει μια σανίδα σωτηρίας στους χρήστες σε ξεπερασμένα συστήματα, δίνοντάς τους περισσότερο χρόνο πριν χρειαστεί να αναβαθμίσουν το υλικό ή το λογισμικό τους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Ghacks
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.