Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple εγκρίνει τον πρώτο εξομοιωτή PC για iPhone και iPad

      Το App Store καλωσορίζει πλέον προγράμματα εξομοίωσης PC μετά την αρχική απόρριψη τους

    Σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής, η Apple ενέκρινε το UTM SE, τον πρώτο εξομοιωτή PC που είναι διαθέσιμος για iPhone και iPad στο App Store. Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να εξομοιώνουν παλαιότερες εκδόσεις των Windows, του macOS και άλλων λειτουργικών συστημάτων στις συσκευές iOS, προσφέροντας ένα νοσταλγικό ταξίδι σε ρετρό υπολογιστές και παιχνίδια.

     

    Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών της Apple για το App Store τον Απρίλιο, επιτρέποντας τη διανομή εξομοιωτών παιχνιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η αλλαγή οδήγησε αρχικά στην κυκλοφορία δημοφιλών εξομοιωτών παιχνιδιών όπως η Delta, ένας εξομοιωτής Nintendo, αλλά το UTM SE απορρίφθηκε τον Ιούνιο. Η απόρριψη της Apple επεκτάθηκε και στις αγορές εφαρμογών τρίτων στην ΕΕ, επικαλούμενη μια πολιτική που επέτρεπε μόνο εξομοιωτές "ρετρό παιχνιδιών" και όχι εξομοιωτές PC, παρά τη χρήση τους για την εκτέλεση ρετρό παιχνιδιών.

     

    Η απόφαση απόρριψης του UTM SE προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις και πιθανό έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι προγραμματιστές του UTM SE ανακοίνωσαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η Apple ανέτρεψε την απόφασή της, επιτρέποντας τη λήψη της εφαρμογής από το App Store και σύντομα από το AltStore PAL στην ΕΕ. Η Apple δεν έδωσε λεπτομερή εξήγηση για την αλλαγή της γνώμης της.

     

    Το UTM SE, το οποίο βασίζεται στον ισχυρό εξομοιωτή QEMU, υποστηρίζει λειτουργία VGA για γραφικά και λειτουργία τερματικού για λειτουργικά συστήματα μόνο με κείμενο και εξομοιώνει αρχιτεκτονικές x86, PPC και RISC-V. Παρόλο που ο UTM SE προσφέρει ένα εύρος δυνατοτήτων, οι περιορισμοί του iOS, ιδίως η αδυναμία χρήσης μεταγλωττιστή Just-In-Time (JIT), σημαίνουν ότι η απόδοσή του μπορεί να μην είναι αντίστοιχη με εκείνη των εξομοιωτών σε άλλες πλατφόρμες. Παρ' όλα αυτά, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του iOS να γνωρίσουν κλασικό λογισμικό και παιχνίδια.


    Πηγή
    Φωτογραφία: 9to5mac.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.