Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η καινοτόμος χρήση σαρωτών barcode σώζει την Grant Thornton Australia από το χάος που προκάλεσε το CrowdStrike

      Η γρήγορη σκέψη μετέτρεψε την πιθανή καταστροφή σε ταχεία ανάκαμψη

    Όταν ένα πρόβλημα λογισμικού με το CrowdStrike έστειλε εκατοντάδες υπολογιστές και περισσότερους από 100 διακομιστές στην Grant Thornton Australia, την περασμένη Παρασκευή, η γρήγορη σκέψη του ανώτερου μηχανικού συστημάτων Rob Woltz μετέτρεψε μια πιθανή καταστροφή σε μια διαχειρίσιμη επιχείρηση αποκατάστασης. Η εταιρεία αντιμετώπισε εκτεταμένες καταρρεύσεις συστημάτων, με τα μηχανήματα να απαιτούν κλειδιά BitLocker για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας.

     

    Όλες οι συσκευές της Grant Thornton ήταν κρυπτογραφημένες με το BitLocker της Microsoft, το οποίο απαιτούσε την εισαγωγή ενός κλειδιού αποκατάστασης 48 χαρακτήρων μετά την επανεκκίνηση των συστημάτων. Η ομάδα πληροφορικής της εταιρείας, με επικεφαλής τον διευθυντή υποδομών Ben Watson και τον Woltz, έδωσε προτεραιότητα στη χειροκίνητη αποκατάσταση των διακομιστών, αλλά χρειαζόταν μια αυτοματοποιημένη λύση για τον τεράστιο αριθμό των επηρεαζόμενων υπολογιστών.

     

    Ο Woltz ανακάλεσε ότι οι υπολογιστές αντιμετωπίζουν τους σαρωτές γραμμωτού κώδικα όπως και τα πληκτρολόγια. Αξιοποιώντας αυτό, η ομάδα έγραψε ένα σενάριο για τη μετατροπή των πλήκτρων BitLocker σε γραμμωτούς κώδικες που εμφανίζονται σε έναν κλειδωμένο διακομιστή. Στη συνέχεια, ένας σαρωτής γραμμωτού κώδικα αξίας 55 AU$ (36 $) εισήγαγε τα κλειδιά, απλοποιώντας δραστικά τη διαδικασία. Ο Woltz και η ομάδα του κλιμάκωσαν τη λύση αγοράζοντας επιπλέον σαρωτές, επιτρέποντας τη γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση σε όλο το στόλο των συσκευών τους.

     

    Μέχρι τη Δευτέρα, το απομακρυσμένο προσωπικό είχε εντολή να φέρει τους υπολογιστές του στο γραφείο, όπου το προσωπικό πληροφορικής χρησιμοποιούσε τους σαρωτές γραμμωτού κώδικα για την αποκατάσταση κάθε μηχανήματος σε μόλις τρία έως πέντε λεπτά. Η καινοτόμος προσέγγιση του Woltz, αν και μετάνιωσε που δεν χρησιμοποίησε κωδικούς QR για μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία, απέσπασε επαίνους από τον συνάδελφό του Watson, ο οποίος εξήρε την αξιοσημείωτη καινοτομία και αποτελεσματικότητα της ομάδας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: theregister.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.