Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Επανεμφάνιση του Haiku: R1 Beta 5 και το Ανοιχτό Λειτουργικό με Ρίζες από το Παρελθόν

      Το Haiku επιστρέφει δυναμικά με τη νέα έκδοση Beta 5, με βελτιωμένη σταθερότητα και εκτεταμένη υποστήριξη λογισμικού

    Με μια ιστορία που ξεπερνά τις δύο δεκαετίες και με προηγούμενο όνομα OpenBeOS, το σημερινό Haiku συνεχίζει την πορεία του, κυκλοφορώντας την έκδοση R1 Beta 5. Το συγκεκριμένο έργο, που υποστηρίζεται από την κοινότητα, επιδιώκει να προσφέρει ένα σύγχρονο ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα που παραμένει συμβατό με το παλαιότερο BeOS.

     

    Η Beta 5 είναι το αποτέλεσμα ενάμισι χρόνου εργασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα διόρθωσε σχεδόν 350 σφάλματα και βελτίωσε σημαντικά την υποστήριξη υλικού και τη σταθερότητα του συστήματος. Η νέα έκδοση προσφέρει επίσης σημαντική διεύρυνση της διαθέσιμης λίστας λογισμικού, με νέες προσθήκες όπως .NET, GDB και FLTK, καθώς και εφαρμογές KDE και GTK.

     

    Το Haiku διατίθεται τόσο για πλατφόρμες 32-bit όσο και 64-bit, με εξαιρετικά χαμηλές ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για παλαιότερα μηχανήματα. Ωστόσο, η προτεινόμενη διαμόρφωση για τη 64-bit έκδοση περιλαμβάνει σύγχρονο υλικό όπως επεξεργαστές Intel Core i3 ή AMD Phenom II, καθώς και 16 GB αποθηκευτικού χώρου και 2 GB RAM.

     

    Οι αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση του Haiku περιλαμβάνουν βελτιώσεις στον οδηγό FAT, υποστήριξη ανάγνωσης για UFS2, καθώς και νέο οδηγό δικτύου TUN/TAP. Παρόλο που υποστηρίζονται βασικές συσκευές USB ήχου, η πλήρης υποστήριξη για πιο σύγχρονες USB 2.0 συσκευές δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ItzSelenux@youtube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.