Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τρελά έσοδα για την Nvidia στο τρίτο τρίμηνο του 2016

    Η Nvidia ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα εχτές το βράδυ και έκανε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να δείχνουν το λιγότερο μετριοπαθείς ή και απαισιόδοξες. Η εταιρία για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε ένα τρίμηνο, αποτέλεσμα της τεράστιας επιτυχίας της αρχιτεκτονικής Pascal, σε όλες τις αγορές στις οποίες αυτή αξιοποιείται, από τις κάρτες γραφικών για παιχνίδια στους υπολογιστές, έως τα συστήματα τεχνικής νοημοσύνης.

     

    Τα έσοδα τις εταιρίας έφτασαν τα 2,004 δισεκατομμύρια δολάρια που μεταφράζεται σε αύξηση 54%, αφού πέρσι είχε καταφέρει να έχει έσοδα "μόλις" 1,305 δισεκατομμυρίων. Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η αύξηση ήταν 40,3%. Με βάση και τις ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, όπου η Nvidia αναμένει έσοδα 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το 2016 η Nvidia αναμένεται να έχει συνολικά έσοδα της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων, σημαντικά αυξημένα έναντι των 5,1 δισεκατομμυρίων που είχε όλο το 2015.

     

    Τα καθαρά της έσοδα διαμορφώθηκαν στα 542 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 120% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι και κατά 108% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Το περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 59% και αυτό αυξημένο έναντι του περσινού τρίτου τριμήνου, κατά 2,7% και του φετινού δεύτερου τριμήνου, κατά 1,1%.

     

    Nvidia q3 2016.jpg

     

    Η Nvidia έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει μια προσπάθεια να επεκταθεί και σε άλλες αγορές όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη συστημάτων για αυτόνομα αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά τα κύρια έσοδά της συνεχίζουν να προέρχονται από τις κάρτες γραφικών των σταθερών και φορητών υπολογιστών μας, πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που φαίνεται να έχει το μονοπώλιο στις hi end κάρτες γραφικών με την GTX 1080 και την τελευταία Titan. Έτσι τα έσοδα από τις πωλήσεις υλικού για gaming, έφτασαν τα 1,244 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 63,5% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο πέρσι και 59,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Αντίθετα στην επαγγελματική αγορά τα πράγματα δείχνουν πιο... ήρεμα, με έσοδα 207 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 8,9% σε σχέση με πέρσι, αλλά μειωμένα κατά 3,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

     

    Οι κατηγορίες Datacenter και Automotive, είδαν και αυτές σημαντικές αυξήσεις εσόδων. Έτσι στην κατηγορία των Datacenter, μια αγορά την οποία η Nvidia πλέον έχει βάλει σοβαρά ως στόχο, η αύξηση των εσόδων σε σχέση με πέρσι εκτινάχτηκε κατά 192,7% φτάνοντας τα 240 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας έτσι τα έσοδα από τις πωλήσεις των επαγγελματικών καρτών. Σημαντική ήταν και η αύξηση σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο φτάνοντας στο 58,9%. Στην κατηγορία Automotive, η οποία περιλαμβάνει συστήματα όπως το Drive PX 2, τα έσοδα έφτασαν τα 127 εκατομμύρια δολάρια, σημαντικά αυξημένα κατά 60,8% σε σχέση με πέρσι, ελαφρά αυξημένα κατά 6,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τέλος τα λοιπά έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στα 186 εκατομμύρια.  

     

    5825b4c91fb54-Nvidiaq32016-1.jpg

     

    Με τα έσοδα της Nvidia να παρουσιάζουν αυτού του επιπέδου την αύξηση, σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα, αλλά και τις προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο να μιλάνε για περαιτέρω αύξηση, όταν οι αναλυτές ανέμεναν πολύ πιο χαμηλά έσοδα, την ίδια στιγμή που η Intel είχε προβλέψει σταθερότητα για το τέταρτο τρίμηνο στα δικά της έσοδα, ενώ η AMD σημαντική πτώση, δεν είναι καθόλου παράξενο το ότι η μετοχή της Nvidia εκτινάχτηκε ακόμα και πάνω από 15%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Και βέβαια οι fans της εταιρίας και όχι μόνο αυτοί, μπορούν να ελπίζουν σε πολύ ισχυρότερες κάρτες γραφικών στο μέλλον, δεδομένου ότι η Nvidia έχει πλέον "καραβιές" χρημάτων για να ρίξει στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.

     

    Nvidia stock.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.