Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sonos παλεύει με την Google πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού

    Η Sonos, γνωστή  στους audiophiles για τα κομψά, ασύρματα ηχεία για streaming μουσικής, ζητά από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ να υποστηρίξει την προσπάθειά της να αποκλείσει τις εισαγωγές των συστημάτων Google Home και Chromecast, τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών Pixel, που κατασκευάζονται στην Κίνα. Ο λόγος είναι ότι η Google παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Sonos για συστήματα ήχου πολλαπλών χώρων. "Η Google έριξε τα πάντα πάνω μας σε αυτή την περίπτωση, αλλά πιστεύουμε ότι τα στοιχεία πριν από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου αποδεικνύουν ότι (η Google) είναι ένας κατά συρροή παραβάτης των έγκυρων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Sonos και ότι η υπόθεση αυτή, αντιπροσωπεύει μόνο την κορυφή του παγόβουνου", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sonos Eddie Lazarus.

    Η διαμάχη τράβηξε την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών και του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που ερευνούν εάν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας της Silicon Valley έχουν γίνει πολύ ισχυρές. Οι αξιωματούχοι της Sonos προέτρεψαν τους πολιτικούς να ενισχύσουν τους αντιμονοπωλιακούς νόμους και να εφαρμοστούν από εταιρίες όπως η Google και η Amazon.com.

    Η εταιρία Sonos και η πρώην συνεργάτης της, Google έχουν αλληλοκατηγορηθεί για κακή συμπεριφορά με κατατεθειμένες αγωγές σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως Καλιφόρνια, το Τέξας, στον Καναδά, και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

    Η Google κατηγορείται ότι αντέγραψε τα σχέδια της Sonos από το 2015, όταν οι δυο τους εργάζονταν μαζί για τρόπους ενσωμάτωσης της Μουσικής Google Play στα προϊόντα της Sonos. Η Google αναγνωρίζει ότι η Sonos δημιουργεί ένα δημοφιλές σύστημα, αλλά είπε ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτήν την περίπτωση καλύπτουν παλιές ιδέες που αναπτύχθηκαν από άλλους κατασκευαστές ηχείων, όπως η Bose Corp. και δεν χρησιμοποιήθηκαν από την Google.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.