Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πρόβλημα στο Boot Splash των Linux λόγω του αυξανόμενου μεγέθους του AMDGPU driver

      Ο AMDGPU driver προκαλεί καθυστερήσεις και απώλειες στο αρχικό γραφικό περιβάλλον του boot σε παλαιότερες συσκευές

    Ο σύγχρονος driver "AMDGPU" για τις κάρτες γραφικών της AMD έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς στον κύριο πυρήνα του Linux, προσεγγίζοντας τα έξι εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Αν και μεγάλο μέρος αυτού του κώδικα αποτελείται από αυτόματα παραγόμενα αρχεία κεφαλίδων, η ανάπτυξή του έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα σε παλαιότερα συστήματα που χρησιμοποιούν πιο σύγχρονες κάρτες γραφικών της AMD.

     

    Ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει αφορά την εμφάνιση της αρχικής οθόνης κατά τη διαδικασία εκκίνησης του λειτουργικού (boot splash), με το εργαλείο Plymouth να αποτυγχάνει να εμφανιστεί σε συστήματα με AMD κάρτες. Ο Hans de Goede, μηχανικός στην Red Hat, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι ο AMDGPU driver έχει γίνει τόσο μεγάλος που μπορεί να χρειαστεί έως και 10 δευτερόλεπτα για να φορτωθεί σε παλαιότερα PCs. Αυτή η καθυστέρηση οδηγεί σε timeout για το Plymouth, με αποτέλεσμα την εμφάνιση απλού κειμένου αντί του γραφικού splash screen.

     

    Οι λύσεις για αυτό το πρόβλημα περιλαμβάνουν την επιλογή του παλαιότερου οδηγού Radeon DRM αντί του AMDGPU, ή την προσαρμογή του Plymouth ώστε να χρησιμοποιεί το SimpleDRM για την εκκίνηση. Η τελευταία επιλογή εξαρτάται από το αν το σύστημα εκκινεί σε λειτουργία EFI. Η Fedora έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το SimpleDRM άμεσα, με στόχο να παρακάμψει το πρόβλημα, ενώ πολλές άλλες διανομές Linux που χρησιμοποιούν το Plymouth αντιμετωπίζουν επίσης παρόμοια θέματα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.