Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Linus Torvalds συζητά την ανάπτυξη του Linux και τις μελλοντικές προκλήσεις στη Σύνοδο Κορυφής Ανοιχτού Κώδικα στην Κίνα

      Η εξέλιξη του πυρήνα του Linux, η ασφάλεια και ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανάπτυξη λογισμικού

    Στο Open Source Summit του Linux Foundation στην Κίνα, ο Linus Torvalds και ο Dirk Hohndel, επικεφαλής του γραφείου προγράμματος ανοικτού κώδικα της Verizon, συμμετείχαν σε μια ζωντανή συζήτηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και το μέλλον της ανάπτυξης του Linux. Η συζήτηση κάλυψε διάφορες πτυχές, από την επερχόμενη έκδοση του πυρήνα Linux μέχρι την ενσωμάτωση του Rust και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη λογισμικού.

     

    Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της συζήτησης ήταν η κατάσταση της ανάπτυξης του πυρήνα Linux. Ο Torvalds επιβεβαίωσε ότι το sched_ext, ένας επεκτάσιμος χρονοπρογραμματιστής για τη δημιουργία πολιτικών χρονοπρογραμματισμού με eBPF, δεν θα συμπεριληφθεί στην επόμενη έκδοση του πυρήνα, αλλά μπορεί να εμφανιστεί στο Linux 6.12. Τόνισε τη σημασία της εστίασης στους βραχυπρόθεσμους στόχους ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι χαρακτηριστικά όπως το Linux πραγματικού χρόνου, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, πλησιάζουν επιτέλους στην ολοκλήρωσή τους. Ο Torvalds αναφέρθηκε επίσης σε τρέχοντα ζητήματα όπως η διαχείριση μνήμης, καταδεικνύοντας ότι ακόμη και μετά από 33 χρόνια, το Linux απαιτεί συνεχή βελτίωση και προσοχή στη λεπτομέρεια.

     

    Στη συνέχεια, η συζήτηση μεταφέρθηκε στην ασφάλεια, όπου ο Torvalds αναφέρθηκε στην επικράτηση των κοινών τρωτών σημείων και εκτεθειμένων σημείων (CVEs) στον πυρήνα του Linux. Υποστήριξε ότι τα θέματα ασφάλειας είναι απλά σφάλματα που χρειάζονται επιδιόρθωση, προειδοποιώντας κατά της αντιμετώπισής τους ως υπερβολικά ειδικά. Αυτή η πρακτική προσέγγιση επαναλήφθηκε στη συμβουλή του να διατηρούνται τα συστήματα ενημερωμένα με τις τελευταίες εκδόσεις του πυρήνα για να εξασφαλίζεται η ασφάλεια, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις προκλήσεις της μετάβασης από παλαιότερους πυρήνες.

     

    Ο Torvalds εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την αργή υιοθέτηση του Rust από την κοινότητα του Linux, αποδίδοντας την καθυστέρηση σε ένα συνδυασμό αντίστασης από προγραμματιστές συνηθισμένους στη C και αστάθειας στην υποδομή του Rust. Όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του σχετικά με νεότερες τεχνολογίες όπως το cloud και το Kubernetes, ο Torvalds απέρριψε με χιούμορ τη σημασία τους για το έργο του, επιβεβαιώνοντας την εστίασή του στον ίδιο τον πυρήνα. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με μια αναφορά στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να βοηθήσει στην αναθεώρηση κώδικα και την ανίχνευση σφαλμάτων, καθώς και με ένα διασκεδαστικό ανέκδοτο σχετικά με τη χρήση του ChatGPT για ερωτήσεις σε συνεντεύξεις, αναδεικνύοντας την εξελισσόμενη διασταύρωση της τεχνολογίας και της ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: sjvn/ZDNET
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.