Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    "The Penguin": Το spin-off που αναδεικνύει την άνοδο του Oswald Cobb στο μετά-αποκαλυπτικό Gotham

      Η σειρά συνεχίζει την ιστορία του "The Batman" με τον Penguin να εκμεταλλεύεται το κενό εξουσίας στο διαλυμένο Gotham.

    Μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο Riddler στο "The Batman", η σειρά "The Penguin" συνεχίζει την ιστορία της πόλης του Gotham λίγες εβδομάδες αργότερα, μέσα στα ερείπια και το χάος. Ο Oswald Cobb, γνωστός και ως Penguin, βλέπει μια χρυσή ευκαιρία να κερδίσει δύναμη στον υπόκοσμοτου Gotham, εκμεταλλευόμενος το κενό εξουσίας που άφησε η διαλυμένη μαφία της πόλης. Ο Colin Farrell επιστρέφει στον ρόλο που μας είχε εντυπωσιάσει στην ταινία, αυτή τη φορά όμως έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να αναδείξει τις λεπτές αποχρώσεις του χαρακτήρα του.

     

    Η σειρά, αν και διαθέτει χαμηλότερο προϋπολογισμό σε σχέση με την ταινία, καταφέρνει να διατηρήσει την ατμοσφαιρική σκοτεινή αισθητική του "The Batman". Παρότι τα CGI πλάνα της πόλης του Gotham δεν εντυπωσιάζουν πάντα, η σκηνοθεσία του Craig Zobel και η εξαιρετική μουσική του Mick Giacchino (υιού του Michael Giacchino, ο οποίος συνέθεσε τη μουσική της ταινίας) κρατούν τη μυστηριώδη και noir αίσθηση αναλλοίωτη. Η σειρά ξεκινά δυναμικά, προσθέτοντας νέα πρόσωπα όπως η Sophia Falcone και ο Victor Aguilar, που μαζί με τον Oswald Cobb δημιουργούν έναν ιστό ίντριγκας και προδοσίας που θυμίζει έντονα σειρές όπως οι "Sopranos" και "Game of Thrones". Οι χαρακτήρες αυτοί δίνουν την αίσθηση ότι το Gotham είναι γεμάτη από φιλοδοξίες, σχέδια και μυστικά.

     

    Ο Colin Farrell αναδεικνύεται πραγματικά στον ρόλο του Penguin, με τον ηθοποιό να βυθίζεται περισσότερο στον χαρακτήρα του. Ο Oswald Cobb δεν είναι απλώς ο μαφιόζος με τη βάρβαρη επιθυμία για εξουσία, αλλά ένας άντρας με βάθος, σκοτεινά ένστικτα και μια απελπισμένη προσπάθεια να επιβιώσει και να κυριαρχήσει. Η εντυπωσιακή σκηνή βασανισμού στο τέλος του πρώτου επεισοδίου αποδεικνύει την ικανότητα του Farrell να εκφράζει συναισθήματα ακόμα και μέσα από τα εκτενή προσθετικά του μακιγιάζ. Η σκηνή αυτή, με τον Oswald να υποφέρει κάτω από το βάρος του σωματικού και ψυχικού πόνου, είναι εντυπωσιακή όχι μόνο για την υποκριτική αλλά και για την εξαιρετική δουλειά στα ειδικά εφέ και το μακιγιάζ.

     

    Με τα πρώτα επεισόδια να είναι γεμάτα ανατροπές, ίντριγκες και βία, η σειρά δημιουργεί μια σταθερή βάση για να εξελιχθεί σε ένα spin-off που τιμά τον προκάτοχό της, ενώ παράλληλα χτίζει τη δική της ταυτότητα. Ο κόσμος του Gotham παραμένει σκοτεινός και απειλητικός, αλλά μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα, η φιγούρα του Penguin ξεχωρίζει, προετοιμάζοντας το κοινό για μια νέα εποχή κυριαρχίας και προδοσίας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ign.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.