Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Valve: Στροφή προς ARM64 και Υποστήριξη Android στο Οικοσύστημά της

      Η Valve δοκιμάζει νέες τεχνολογίες, με πιθανές εξελίξεις σε ARM64 συσκευές και υποστήριξη εφαρμογών Android.

    Η Valve φαίνεται να κινείται προς μια νέα κατεύθυνση για την αναβάθμιση του οικοσυστήματός της, όπως δείχνουν πρόσφατες ενδείξεις που αποκαλύφθηκαν μέσω του SteamDB. Ένα νέο update για μια άγνωστη εφαρμογή, με την ονομασία "ValveTestApp3043620", φέρει σημαντικές αλλαγές που μαρτυρούν την πιθανή υποστήριξη της αρχιτεκτονικής ARM64 και τη δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών Android. Οι νέες ετικέτες όπως "proton-arm64", "proton-arm64e" και "proton-arm64ec", ενσωματώθηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια όπως το Left 4 Dead 2, Garry’s Mod, Kerbal Space Program και Shadow of Mordor.

     

    Το Proton, που επιτρέπει την εκτέλεση Windows παιχνιδιών σε Linux, φαίνεται να εξελίσσεται για να λειτουργεί σε ARM64 συστήματα, κάτι που υποδηλώνει πιθανή στροφή της Valve προς την υποστήριξη φορητών συσκευών με ARM επεξεργαστές. Αυτοί οι επεξεργαστές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι σε κινητά και tablet, και η υποστήριξη τους μπορεί να φέρει τα PC games σε φορητές ARM64 πλατφόρμες. Η ενσωμάτωση ετικετών όπως "proton_experimental" υποδηλώνει πως αυτή η νέα τεχνολογία βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών, με τη συμμετοχή της Valve και των συνεργατών της από την CodeWeavers.

     

    Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι η πιθανή υποστήριξη εφαρμογών Android μέσω Waydroid, ενός εργαλείου που επιτρέπει την εκτέλεση Android εφαρμογών σε Linux. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, η πλατφόρμα της Valve θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελούν όχι μόνο Windows και Linux παιχνίδια αλλά και εφαρμογές Android. Οι φήμες γύρω από ένα νέο ARM64 Steam Deck ή ακόμη και ένα αυτόνομο VR headset της Valve γίνονται όλο και πιο έντονες, καθώς τέτοιες κινήσεις δείχνουν την πρόθεση της εταιρείας να προετοιμάσει το έδαφος για το μέλλον των gaming συσκευών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: youtube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.