Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Raspberry Pi 400 τροφοδοτεί τερματικό οικιακού αυτοματισμού εμπνευσμένο από τη σειρά παιχνιδιών Fallout

      Eνθουσιώδης χρήστης μετατρέπει το Raspberry Pi 400 σε ένα λειτουργικό μετα-αποκαλυπτικό κέντρο ελέγχου

    Σε μια αξιοσημείωτη συγχώνευση της νοσταλγίας των παιχνιδιών και της σύγχρονης τεχνολογίας, ένας ενθουσιώδης ερασιτέχνης DIY ονόματι Rick μετέτρεψε ένα Raspberry Pi 400 σε ένα λειτουργικό τερματικό οικιακού αυτοματισμού εμπνευσμένο από τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών "Fallout". Το έργο, το οποίο παρουσιάζεται λεπτομερώς στο Tom's Hardware, αναδημιουργεί τα εικονικά τερματικά του παιχνιδιού με εντυπωσιακή ακρίβεια, διαθέτοντας ένα ρετρό σχεδιασμό, συμπληρωμένο με ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον εργασίας που μιμείται τη διεπαφή γραμμής εντολών του παιχνιδιού.

     

    GNvTerAXQAAoh7m.jpg

     

    Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί ένα Raspberry Pi 400 συνδεδεμένο με μια οθόνη αφής Waveshare 7 ιντσών, η οποία στεγάζεται πίσω από έναν φακό Fresnel για να επιτευχθεί ένα vintage στρογγυλεμένο εφέ οθόνης. Το τερματικό δεν είναι απλώς ένα οπτικό αντίγραφο, αλλά ενσωματώνεται στο έξυπνο οικιακό σύστημα του Rick, επιτρέποντας τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως ο φωτισμός και η μουσική, μέσω ενός βοηθού βασισμένου σε κείμενο που τροφοδοτείται από το OpenAI.

     

    2hnuhguAqWUw5dbyidv6nG-1200-80.jpg.webp

     

    Το περίβλημα του τερματικού σχεδιάστηκε σχολαστικά με τη χρήση λογισμικού CAD και εκτυπώθηκε τρισδιάστατα με χρήση υλικού PETG. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια επεκτείνεται και στη βαφή, δίνοντάς του μια αυθεντική μετα-αποκαλυπτική αισθητική. Αυτή η καινοτόμος χρήση του Raspberry Pi 400 αποδεικνύει την ευελιξία του υπολογιστή μιας πλακέτας στη δημιουργία λειτουργικών, αλλά και δημιουργικά εμπνευσμένων τεχνολογικών λύσεων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Dall-e
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.