Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    AMD FSR 4.0: Η Νέα Εποχή του Upscaling με Τεχνητή Νοημοσύνη

      Η AMD μετασχηματίζει το τοπίο του gaming με την επόμενη γενιά FidelityFX Super Resolution

    Στο πλαίσιο της IFA 2024, η AMD αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες για την επερχόμενη έκδοση του FidelityFX Super Resolution (FSR) 4.0, η οποία θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Σύμφωνα με τον Jack Huynh, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή του Computing and Graphics Business Group της AMD, η νέα έκδοση του FSR έχει ως κύριο στόχο τη βελτιστοποίηση της αυτονομίας των φορητών συσκευών gaming, όπως το ASUS ROG Ally και το Lenovo Legion Go.

     

    Η μετάβαση από τις παραδοσιακές αναλυτικές μεθόδους δημιουργίας καρέ σε AI-based frame generation και interpolation, σηματοδοτεί μια νέα προσέγγιση στην τεχνολογία upscaling της AMD. Όπως τόνισε ο Huynh, το FSR 4.0 δεν προορίζεται μόνο για τις φορητές συσκευές, αλλά είναι σχεδιασμένο να υποστηρίζει και ένα ευρύτερο φάσμα GPU, διατηρώντας την ανοιχτή και αρχιτεκτονικά ουδέτερη φύση της τεχνολογίας που χαρακτηρίζει την AMD.

     

    Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο FSR 4.0 αναμένεται να προσφέρει αυξημένη αποδοτικότητα, ενώ θα μπορεί να κλειδώσει τα frames per second (FPS) σε σταθερά επίπεδα για τη βέλτιστη εμπειρία gaming. Παράλληλα, τίθενται ερωτήματα σχετικά με τη συμβατότητα της νέας τεχνολογίας με άλλες συσκευές και GPU, καθώς και το πότε θα είναι διαθέσιμη στο κοινό. Ωστόσο, η AMD έχει ήδη δείξει ιστορικά την πρόθεσή της να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα λύσεων, ενώ η ανάπτυξη του FSR 4.0 φέρεται να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της.

     

    Η σύγκριση με τις τεχνολογίες της Nvidia (DLSS) και της Intel (XeSS) δείχνει πως το FSR 4.0 θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ισχυρό ανταγωνιστή στην αγορά του AI-based upscaling. Το αν θα καταφέρει να εδραιωθεί ως η κύρια επιλογή για τους gamers, θα φανεί όταν η AMD κυκλοφορήσει επίσημα το νέο API.


    Πηγή
    Φωτογραφία: DALL·E
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.