Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm φημολογείται ότι θα δει σημαντική αύξηση τιμών

      Φήμες κάνουν λόγο για αύξηση της τιμής κατά 25-30% λόγω του νέου πυρήνα Oryon και της προηγμένης διαδικασίας 3nm

    Ο επερχόμενος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 δημιουργεί συζητήσεις, ιδιαίτερα γύρω από την αναμενόμενη τιμή του. Σύμφωνα με πρόσφατες εικασίες από τον tipster της βιομηχανίας Yogesh Brar, το νέο chipset αναμένεται να τιμολογηθεί μεταξύ $220 και $240, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 25% έως 30% σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Snapdragon 8 Gen 3. Αυτή η αύξηση των τιμών συνδέεται με βασικές αλλαγές στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του chipset.

     

    Το Snapdragon 8 Gen 4 έχει προγραμματιστεί για επίσημη αποκάλυψη στο Snapdragon Summit τον Οκτώβριο, με συσκευές που διαθέτουν το chipset που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025. Ο επερχόμενος επεξεργαστής φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την προηγμένη διαδικασία N3E 3nm της TSMC, η οποία υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση και απόδοση. Μια σημαντική αλλαγή στο Snapdragon 8 Gen 4 είναι η αντικατάσταση του πυρήνα ARM που χρησιμοποιείται στο Gen 3 με τον πυρήνα Oryon της Qualcomm. Αυτή η μετάβαση σε έναν προσαρμοσμένο πυρήνα πιστεύεται ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην υψηλότερη τιμή.

     

    Το τρέχον Snapdragon 8 Gen 3, το οποίο έχει τιμή μεταξύ $190 και $200, έχει ήδη θέσει υψηλά πρότυπα, αλλά η Qualcomm φέρεται να στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσης με το Snapdragon 8 Gen 4. Ο νέος επεξεργαστής φημολογείται ότι στοχεύει σε συχνότητα 4,26 GHz, τοποθετώντας τον πιθανώς ως ισχυρό ανταγωνιστή έναντι των επερχόμενων επεξεργαστών M4, A18 και Pro της Apple. Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αναμενόμενη αύξηση της τιμής, αν και η Qualcomm δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα λεπτομέρειες.

     

    Καθώς πλησιάζει η αποκάλυψη του Οκτωβρίου, αναμένεται να εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες απόδοσης και τις τιμές του Snapdragon 8 Gen 4, προσφέροντας μια σαφέστερη εικόνα του τι να περιμένετε από το chipset επόμενης γενιάς της Qualcomm για κινητά τηλέφωνα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: gizmochina.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.