Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Igor's Lab λέει ότι η κακή υλοποίηση του προσαρμογέα 12VHPWR της Nvidia ευθύνεται για τα προβλήματα της GeForce RTX 4090

    Το Igor's Lab δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο που συζητά το θέμα του λιωσίματος των συνδέσμων τροφοδοσίας 12VHPWR 16-pin της Nvidia RTX 4090 και γιατί λιώνουν οι υποδοχές τροφοδοσίας. Η αιτία για το λιώσιμο οφείλεται στον κακώς κατασκευασμένο τετραπλό προσαρμογέα τροφοδοσίας 8-pin σε 16-pin της Nvidia και όχι στο το πρότυπο σύνδεσης 16-pin.

     

    Adapter-Scheme-Web.webp

     

    Ο προσαρμογέας της Nvidia είναι κακώς κατασκευασμένος, σε σημείο που μπορεί να κινδυνεύσει να καταστρέψει τη σύνδεση 16 ακίδων. Το Igor's Lab ανακάλυψε ότι τα παχιά καλώδια που προέρχονται και από τους τέσσερις συνδέσμους 8 ακίδων συνδέονται απευθείας με τις έξι ακίδες 12 V στον 16-pin προσαρμογέα (με τα υπόλοιπα να είναι pin γείωσης). Αυτό το γεγονός δεν εμπνέει ανησυχία, όσο το ότι αυτό γίνεται με μια πολύ κακής ποιότητας συγκόλλησης.

     

    g.jpg

     

    Η συγκόλληση είναι απίστευτα μικρή και ο Igor λέει ότι η βάση είναι "..απλώς 0,2mm λεπτού χαλκού με πλάτος 2mm ανά εισερχόμενο καλώδιο..." Αυτό σημαίνει ότι οι επαφές συγκόλλησης της Nvidia μπορεί να είναι πολύ μικρές για να κρατήσουν τα καλώδια 8 ακίδων συνδεδεμένα ακόμη και κάτω από κανονικές συνθήκες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακές συνδέσεις μεταξύ των καλωδίων.

     

    nVidia1.jpg

     

    Αν κοιτάξετε τις εικόνες του Igor, μπορείτε να καταλάβετε αμέσως ότι η εργασία συγκόλλησης φαίνεται κακή. Αυτό προφανώς ανατέθηκε σε κάποια άλλη εταιρεία. Όπως και να έχει η δουλειά της συγκόλλησης φαινόταν πολύ ακατάστατη. Ο Igor συνεχίζει λέγοντας ότι και μόνο αν σηκώσετε το στρώμα που περιβάλλει τη συγκόλληση οι συνδέσεις σπάνε.

     

    Ο Igor λέει ότι η Nvidia έχει ήδη ενημερωθεί για αυτά τα ζητήματα σχετικά με τον προσαρμογέα τροφοδοσίας 8 σε 16-pin, οπότε λογικά θα πρέπει να δούμε μια ανακοίνωση από τη Nvidia σχετικά με μια πιθανή επιδιόρθωση του προβλήματος. Υποψιαζόμαστε ότι η Nvidia πιθανότατα θα προβεί σε ανάκληση και θα αντικαταστήσει τους αρχικούς προσαρμογείς με μια νέα έκδοση που είναι πολύ πιο αξιόπιστη. Εξάλλου, οτιδήποτε είναι τόσο ισχυρό όσο ο πιο αδύναμος κρίκος. Μια υπερβολικά σχεδιασμένη λύση ψύξης σε μια κάρτα RTX 4090 δεν θα ωφελήσει αν χρησιμοποιείται ένας κακής ποιότητας μετασχηματιστής ρεύματος.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Tom's Hardware
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.