Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Τέλος των PCIe Gen3 M.2 SSDs και η Μετάβαση στα Πρότυπα Gen4 και Gen5

      Οι κατασκευαστές SSD εγκαταλείπουν τα PCIe Gen3 M.2 SSDs καθώς επικρατούν τα νέα πρότυπα ταχυτήτων.

    Τα PCIe Gen3 M.2 SSDs, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2010, φαίνεται ότι πλησιάζουν στο τέλος τους. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, οι κατασκευαστές SSD διακόπτουν την αποστολή αυτών των δίσκων στους πελάτες τους, κυρίως στην πλευρά των server. Η κίνηση αυτή προκύπτει καθώς οι βιομηχανίες μεταβαίνουν σταχέως στα πρότυπα PCIe Gen4 και Gen5, τα οποία προσφέρουν σημαντικά αυξημένες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

     

    Η τεχνολογία PCIe Gen4, που παρουσιάστηκε το 2017, διπλασίασε τις ταχύτητες των SSD από 8 GT/s σε 16 GT/s. Τα περισσότερα σύγχρονα motherboards εξοπλίζονται πλέον με θύρες PCIe Gen4 ή ακόμα και Gen5, με τους κατασκευαστές να απομακρύνονται από τις θύρες Gen3. Στην αγορά βρίσκονται SSDs που προσφέρουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, όπως το Gen5 Samsung PM9E1, το οποίο έχει φτάσει σε φάση μαζικής παραγωγής και μπορεί να επιτύχει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως 14,5 και 13 Gbps, αντίστοιχα.

     

    Η ανάγκη για υψηλότερες ταχύτητες είναι έντονη κυρίως στην πλευρά των servers, όπου οι επιχειρήσεις απαιτούν γρήγορες λύσεις αποθήκευσης για αυξημένη απόδοση. Ενώ η μετάβαση στα Gen4 και Gen5 SSDs είναι ήδη γεγονός για τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα, το PCIe Gen3 σύντομα θα εξαφανιστεί από την αγορά. Μερικές εταιρείες, όπως η Klevv, εξακολουθούν να κυκλοφορούν Gen3 προϊόντα, αλλά η πλειονότητα των κατασκευαστών επικεντρώνεται πλέον στα νεότερα πρότυπα, προσφέροντας στους πελάτες πιο αξιόπιστες και ταχύτερες λύσεις αποθήκευσης.

     

    Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία V-NAND και τις λύσεις αποθήκευσης φέρνουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το PCIe Gen3, το οποίο πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς. Η μετάβαση στα Gen4 και Gen5 είναι όχι μόνο αναπόφευκτη αλλά και απαραίτητη για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.