Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι GPUs της σειράς Nvidia RTX 50 φημολογείται ότι θα έχουν αυξημένη κατανάλωση ενέργειας

      Οι υψηλότερες απαιτήσεις ισχύος μπορεί να απαιτήσουν βελτιωμένες λύσεις ψύξης και ισχύος

    Ο Kopite7kimi, ένας γνωστός και αξιόπιστος πληροφοριοδότης για GPU, μοιράστηκε πρόσφατα νέες πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η επερχόμενη σειρά RTX 50 της Nvidia, με την κωδική ονομασία «Blackwell», θα έχει αυξημένη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τους προκατόχους της. Συγκεκριμένα, οι SKUs υψηλότερων προδιαγραφών, όπως η φημολογούμενη RTX 5090, θα μπορούσαν δυνητικά να καταναλώνουν πάνω από 450 Watt, δηλαδή σημαντικά περισσότερο από την κατανάλωση ισχύος 450W της τρέχουσας RTX 4090. Αυτή η αύξηση στην κατανάλωση ισχύος θα απαιτήσει πιθανότατα πιο ισχυρές λύσεις ψύξης και βελτιωμένα συστήματα παροχής ισχύος για να χειριστούν την πρόσθετη θερμική απόδοση και να διασφαλίσουν σταθερή λειτουργία.

     

    Παρόλο που η Nvidia δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία της σειράς RTX 50, οι GPUs αναμένεται να κυκλοφορήσουν μεταξύ του 4ου τριμήνου του 2024 και του 1ου τριμήνου του 2025. Εάν αυτές οι φήμες ισχύουν, οι κάρτες γραφικών της Nvidia επόμενης γενιάς θα απαιτούν πιο σημαντικά τροφοδοτικά PC και θήκες με υψηλή ροή αέρα για την αποτελεσματική διαχείριση της αυξημένης θερμότητας. Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την αποφυγή του θερμικού στραγγαλισμού και τη διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης, ιδίως υπό μεγάλα φορτία.

     

    Επιπλέον, μια πρόσφατη καταχώριση στον υπολογιστή PSU της Seasonic ανέφερε μια θερμική ισχύ σχεδιασμού (TDP) 500W για την Nvidia RTX 5090, που σηματοδοτεί μια αύξηση 50 Watt σε σχέση με την RTX 4090. Παρομοίως, η RTX 5080 καταχωρήθηκε με TDP 350W, 30 Watt υψηλότερη από την RTX 4080. Αυτοί οι αριθμοί υποδηλώνουν ότι οι νέες GPU της Nvidia θα είναι πιο ενεργοβόρες από ποτέ, θέτοντας ενδεχομένως νέα πρότυπα για τις επιδόσεις των GPU για desktop.

     

    Ενώ η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας μπορεί να φαίνεται ανησυχητική, συχνά συσχετίζεται με υψηλότερες δυνατότητες απόδοσης. Εάν η σειρά RTX 50 της Nvidia προσφέρει σημαντικά κέρδη επιδόσεων, το αντιστάθμισμα στις απαιτήσεις ισχύος και ψύξης θα μπορούσε να δικαιολογηθεί για τους χρήστες που αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις γραφικών. Ωστόσο, οι κατασκευαστές υπολογιστών και οι λάτρεις θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αναβαθμίσουν τα συστήματα ψύξης και τα τροφοδοτικά τους για να φιλοξενήσουν αυτά τα πιο απαιτητικά εξαρτήματα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: overclock3d.net
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.