Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι CPU Arrow Lake non-K ενδέχεται να έχουν χαμηλότερα όρια ταχύτητας RAM

      Η ASRock QVL υποστηρίζει έως DDR5-7200 σε αντίθεση την DDR5-9066 για την σειρά K

    Η ASRock Z890 Taichi αναμένεται να προσφέρει επιδόσεις κορυφαίου επιπέδου, ωστόσο η Uniko's Hardware αποκάλυψε ότι η υποστήριξη της μνήμης RAM αλλάζει αναλόγως του επεξεργαστή Arrow Lake που χρησιμοποιείται. Συγκεκριμένα, μόνο οι K-series επεξεργαστές της σειράς Arrow Lake υποστηρίζουν ταχύτητες RAM έως DDR5-9066, ενώ οι non-K περιορίζονται στα DDR5-7200. Αυτό αποτελεί ένα μειονέκτημα για μια τόσο ακριβή πλατφόρμα DDR5.

     

    Παρά το γεγονός ότι τα DDR5-6000 θεωρούνται η "χρυσή τομή" για AMD και Intel, η ASRock Z890 φαίνεται να αποσκοπεί σε χρήστες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ταχύτερες RAM. Ωστόσο, η αναβάθμιση από DDR5-7200 σε DDR5-9066 δεν φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση για το μέσο χρήστη, καθώς αυτές οι ταχύτητες επηρεάζουν κυρίως δευτερεύοντες δείκτες, όπως το ελάχιστο FPS σε απαιτητικά παιχνίδια ή εφαρμογές με υψηλή χρήση μνήμης.

     

    Ενώ οι ταχύτερες RAM βελτιώνουν την απόδοση των ενσωματωμένων γραφικών (iGPU), η πραγματική απόδοση των iGPU των Arrow Lake δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί από επίσημες δοκιμές. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρήστες που επιλέγουν μια μητρική πλακέτα Z890 είναι πιθανό να ενδιαφέρονται για overclocking, κάνοντάς τη μη-K επιλογή λιγότερο ελκυστική.

     

    Παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτός ο περιορισμός, φαίνεται απίθανο να επηρεάσει δραστικά την αγορά, καθώς όσοι επενδύουν σε high-end μητρικές όπως η ASRock Z890 συνήθως επιλέγουν επεξεργαστές K-series για πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.