Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι AMD Ryzen 7 9700X και Ryzen 5 9600X αυξάνουν το TDP τους

      Οι νέοι επεξεργαστές Zen 5 της AMD, οι Ryzen 7 9700X και Ryzen 5 9600X, αποκτούν ώθηση στις επιδόσεις

    Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν φήμες ότι η AMD σχεδίαζε να αυξήσει το TDP αυτών των επεξεργαστών. Τώρα, φαίνεται ότι αυτές οι φήμες ήταν ακριβείς. Η MSI, εισήγαγε μια νέα ρύθμιση BIOS που επιτρέπει στους χρήστες να αυξήσουν το TDP των Ryzen 7 9700X και Ryzen 5 9600X από 65W σε 105W.

     

     

    Οι πρώτες δοκιμές έχουν δείξει ότι αυτή η αύξηση του TDP μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επιδόσεων. Σε ένα benchmark, ο Ryzen 7 9700X παρουσίασε 13% βελτίωση στην απόδοση πολλαπλών πυρήνων όταν λειτουργούσε στα 105W σε σύγκριση με τα 65W.

     

    GWDuP3SX0AAOPK-.jpeg

     

    Αν και η AMD δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτό το χαρακτηριστικό, ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες αναφορές και φήμες. Είναι πιθανό αυτή η επιλογή να είναι διαθέσιμη σε μελλοντικές ενημερώσεις BIOS και από άλλους κατασκευαστές μητρικών πλακετών.

     

    Αυτή η αύξηση του TDP προσφέρει στους χρήστες έναν τρόπο βελτίωσης των επιδόσεων όταν χρειάζεται, αλλά έρχεται επίσης με το αντιστάθμισμα της αυξημένης κατανάλωσης ενέργειας. Όσοι δίνουν προτεραιότητα στην αποδοτικότητα της ενέργειας μπορούν να επιλέξουν να διατηρήσουν την TDP στα 65W. Επιπλέον, μια πρόσφατη προαιρετική ενημερωμένη έκδοση των Windows 11 έχει επίσης αποδειχθεί ότι παρέχει οφέλη απόδοσης για τους επεξεργαστές AMD Ryzen.


    Πηγή
    Φωτογραφία: pcguide.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.