Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι τιμές των μητρικών Asus X870 και X870E διέρρευσαν: Αναμείνατε σημαντικές αυξήσεις τιμών

      Οι επερχόμενες μητρικές κάρτες της σειράς X870 παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις τιμών

    Ο διακεκριμένος πληροφοριοδότης για θέματα hardware, @momomo_us αποκάλυψε πρόσφατα στο X (πρώην Twitter) τις αναμενόμενες τιμές για τις επερχόμενες μητρικές X870 και X870E της Asus, λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των chipset της σειράς 800 της AMD. Η διαρροή των τιμών των προϊόντων που θα κάνουν ενδεχομένως το ντεμπούτο τους στις 30 Σεπτεμβρίου προέρχεται από έναν Ευρωπαίο retailer και δείχνει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές αυτών των νέων μητρικών σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, X670. Όπως και με προηγούμενες εκδόσεις, αυτές οι τιμές, που αναγράφονται σε ευρώ, υπογραμμίζουν το συνήθως υψηλότερο κόστος που παρατηρείται εκτός της αγοράς των ΗΠΑ, όπου ο ΦΠΑ και άλλοι φόροι μπορούν να διογκώσουν το τελικό κόστος.

     

    Για παράδειγμα, η high-end Asus ROG Crosshair X870E Hero αναμένεται να πωληθεί στη λιανική προς 704,52 ευρώ (περίπου 781 δολάρια), ένα σημαντικό άλμα από την X670E Hero, η οποία κυκλοφόρησε στα 649 δολάρια. Ακόμα και η πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό Asus Prime X870-P WiFi αναμένεται να αυξηθεί στα 364 δολάρια από την τιμή των 299 δολαρίων της αντίστοιχης X670-P. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε εκτιμώμενες μετατροπές νομισμάτων και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το αν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

     

    Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η αύξηση των τιμών των μητρικών έρχεται σε αντίθεση με τους τελευταίους επεξεργαστές της σειράς Ryzen 9000 της AMD, οι οποίοι έχουν χαμηλότερες τιμές εκκίνησης από τους προκατόχους τους Ryzen 7000. Τα στοιχεία που διέρρευσαν ευθυγραμμίζονται επίσης με τις πρόσφατες τάσεις που παρατηρήθηκαν με τα τσιπ Arrow Lake της Intel, τα οποία αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσουν σε υψηλότερες τιμές. Καθώς πλησιάζει η επίσημη κυκλοφορία των chipsets X870, οι καταναλωτές έχουν τώρα μια γενική ιδέα για το τι να περιμένουν αν σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν στις νεότερες CPU Ryzen 9000.


    Φωτογραφία: Asus
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.