Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι προδιαγραφές NVMe 2.1 παρουσιάστηκαν στο Flash Memory Summit 2024

      Νέα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση των λύσεων αποθήκευσης σε όλους τους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και του cloud

    Στο Flash Memory Summit 2024 ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές NVMe 2.1, οι οποίες σηματοδοτούν μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία αποθήκευσης. Οι νέες προδιαγραφές περιλαμβάνουν την προδιαγραφή NVMe 2.1 Base, διάφορες προδιαγραφές συνόλου εντολών (NVM, ZNS, Key Value), προδιαγραφές μεταφοράς (PCIe, Fibre Channel, RDMA και TCP) και την προδιαγραφή NVMe Management Interface. Αυτές οι ενημερώσεις, που περιλαμβάνουν τρεις νέες προδιαγραφές και οκτώ επικαιροποιημένες, αποσκοπούν στη βελτίωση της ενσωμάτωσης και της απόδοσης των λύσεων αποθήκευσης σε διάφορα τεχνολογικά τοπία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing, τα συστήματα πελατών και τα επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

     

    Οι βασικές βελτιώσεις που εισάγονται στην έκδοση NVMe 2.1 περιλαμβάνουν διάφορα καινοτόμα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων αποθήκευσης και της διαχείρισης. Μια αξιοσημείωτη βελτίωση είναι η υποστήριξη της ζωντανής μετάβασης των ελεγκτών PCIe NVMe μεταξύ υποσυστημάτων NVM, η οποία διευκολύνει τις απρόσκοπτες μεταβάσεις και μειώνει τον χρόνο διακοπής λειτουργίας. Η νέα λειτουργία τοποθέτησης δεδομένων με κατεύθυνση τον κεντρικό υπολογιστή απλοποιεί την ενσωμάτωση του οικοσυστήματος, διατηρώντας παράλληλα την προς τα πίσω συμβατότητα με τις προηγούμενες προδιαγραφές NVMe, εξασφαλίζοντας μια ομαλή πορεία αναβάθμισης για τα υπάρχοντα συστήματα.

     

    Επιπλέον, οι επικαιροποιημένες προδιαγραφές παρέχουν προηγμένη υποστήριξη για την εκφόρτωση εργασιών επεξεργασίας του κεντρικού υπολογιστή σε συσκευές αποθήκευσης NVMe, βελτιώνοντας τη συνολική αποδοτικότητα του συστήματος. Η συμπερίληψη ενός μηχανισμού εκκίνησης δικτύου για NVMe over Fabrics (NVMe-oF™) και η υποστήριξη της ζώνης NVMe over Fabrics επεκτείνει περαιτέρω την ευελιξία ανάπτυξης και την επεκτασιμότητα των λύσεων NVMe. Τα βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας, όπως η υποστήριξη TLS 1.3, μια κεντρική οντότητα επαλήθευσης ελέγχου ταυτότητας για DH-HMAC-CHAP και η επαλήθευση μέσων μετά την απολύμανση, ενισχύουν τις δυνατότητες προστασίας δεδομένων των συστημάτων αποθήκευσης NVMe.

     

    Οι βελτιώσεις διαχείρισης στο NVMe 2.1 περιλαμβάνουν διαχείριση υψηλής διαθεσιμότητας εκτός ζώνης, διαχείριση μέσω I3C και δυναμική δημιουργία εξαγόμενων υποσυστημάτων NVM από υποκείμενους φυσικούς πόρους. Αυτά τα χαρακτηριστικά στοχεύουν στην παροχή πιο ισχυρής και αποτελεσματικής διαχείρισης των υποδομών αποθήκευσης, εξασφαλίζοντας υψηλή διαθεσιμότητα και αξιοπιστία για κρίσιμες εφαρμογές. Καθώς το NVMe συνεχίζει να εξελίσσεται, αυτές οι τελευταίες προδιαγραφές υπόσχονται να ενοποιήσουν και να αυξήσουν τις επιδόσεις αποθήκευσης σε διάφορους τομείς, προωθώντας την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση δεδομένων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: phoronix.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.