Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι δημιουργοί του Warframe αναφέρουν ότι το 80% των crash του παιχνιδιού συμβαίνουν στα overclockable τσιπ Core i9 της Intel

      Σοβαρά Προβλήματα Ασυμβατότητας για τους Επεξεργαστές 13ης και 14ης Γενιάς της Intel

    Το κλίμα για την Intel γίνεται όλο και πιο "καυτό" εν μέσω των συνεχιζόμενων ζητημάτων κατάρρευσης των CPU της 13ης και 14ης γενιάς. Στις 9 Ιουλίου, οι προγραμματιστές του Warframe ανέφεραν στατιστικά στοιχεία συντριβής παικτών και μάλιστα έναν προγραμματιστή που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι το μέλος του προσωπικού δεν έκανε overclocking και χρησιμοποιούσε νέο PC, βασικές εργασίες εντός του παιχνιδιού είχαν ως αποτέλεσμα σκληρά crashes. Οι δοκιμές καταπόνησης σε όλη την ομάδα ανάπτυξης του Warframe δεν επανέφεραν το πρόβλημα, αλλά μια ενημέρωση του BIOS στον υπολογιστή του επηρεαζόμενου προγραμματιστή φάνηκε να βοηθάει. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν οι ενημερώσεις BIOS από μόνες τους θα επιλύσουν το ευρύτερο ζήτημα.

     

    Άλλοι προγραμματιστές παιχνιδιών, όπως η Alderon Games, έχουν αναφέρει σοβαρά προβλήματα με τις τελευταίες CPU της Intel. Η Alderon Games αντιμετώπισε ποσοστό συντριβής 100% με κάθε διακομιστή ή υπολογιστή ανάπτυξης που χρησιμοποιούσε CPU 13ης ή 14ης γενιάς της Intel, γεγονός που τους ώθησε να στραφούν εξ ολοκλήρου σε συστήματα AMD. Η Epic Games σημείωσε επίσης συχνές καταρρεύσεις με το Fortnite σε αυτές τις CPU. Τα προβλήματα φαίνεται να οφείλονται στην κακή διαχείριση ισχύος και θερμότητας, προκαλώντας προβλήματα σταθερότητας και φθορά της CPU, καθιστώντας το overclocking επικίνδυνο χωρίς επαρκή ψύξη.

     

    Η Intel δεν έχει ακόμη κατανοήσει πλήρως το ζήτημα, γεγονός που είναι ανησυχητικό ενόψει της κυκλοφορίας του Arrow Lake αργότερα φέτος. Η ελπίδα είναι ότι οι επερχόμενες ενημερώσεις θα αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα, αλλά η τρέχουσα κατάσταση διαμορφώνει μια δύσκολη εικόνα για την Intel, τονίζοντας την ανάγκη για βελτιωμένη σταθερότητα και αξιοπιστία στους επεξεργαστές της.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Digital Extremes
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.