Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Νέο δελτίο αποστολής αποκαλύπτει τις αναβαθμισμένες προδιαγραφές της AMD Strix Halo APU

      128GB μνήμης RAM και προηγμένες προδιαγραφές αναδεικνύουν την τελευταία καινοτομία του mobile επεξεργαστή της AMD

    Ένα πρόσφατο δελτίο αποστολής αποκαλύπτει μια πιο αναβαθμισμένη έκδοση της φημολογούμενης AMD Strix Halo APU, η οποία φαίνεται να διαθέτει 128GB ενσωματωμένης μνήμης RAM. Αυτός ο φορητός επεξεργαστής, που έχει ήδη διαφημιστεί ως η ισχυρότερη APU που έχει αναπτύξει ποτέ η AMD, έχει εντοπιστεί μέσω του ιστότοπου παρακολούθησης τελωνειακών δεδομένων NewBid Data, παρουσιάζοντας την τελευταία αποστολή των πλακετών Maple Rev.B με ημερομηνία 27 Μαΐου.

     

    vzKxZMgQXvCry2K2WS2wS7.png

     

    Το συγκρότημα πλακετών "Maple", το οποίο προηγουμένως συνδεόταν με δοκιμαστικές πλακέτες Strix Halo, περιλαμβάνει τώρα την Maple Rev.B, η οποία αντικαθιστά τις προηγούμενες πλακέτες Maple Rev.A που διέθεταν 32GB και 64GB μνήμης RAM. Το TDP 120W που σημειώθηκε σε προηγούμενες εκδόσεις παραμένει σταθερό σε αυτή την τελευταία παραλλαγή. Η προσθήκη 128GB RAM σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα, υποδεικνύοντας τη δέσμευση της AMD να διευρύνει τα όρια της κινητής επεξεργαστικής ισχύος.

     

    Παρά το γεγονός ότι η AMD δεν επιβεβαιώνει επίσημα το Strix Halo, πολλές διαρροές έχουν εδραιώσει την ύπαρξή του στα μάτια της τεχνολογικής κοινότητας. Η Strix Halo APU αναμένεται να είναι ένα πακέτο πολλαπλών τσιπ που θα χρησιμοποιεί τη διασύνδεση die-to-die Infinity Fabric της AMD. Φέρεται να συνδυάζει 16 πυρήνες CPU Zen 5, με δυνατότητα turbo ταχύτητας έως 5,8 GHz και 64MB L3 cache, με έως 40 πυρήνες GPU RDNA 3.5 και 32MB L4 "Infinity" cache. Επιπλέον, μια Μονάδα Νευρωνικής Επεξεργασίας (NPU) που παρέχει 70 TOPS ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες AI, πληρώντας τα τρέχοντα πρότυπα "AI PC".

     

    Οι εξαιρετικές προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων των 128GB RAM και 120W TDP, υποδηλώνουν ότι η AMD δοκιμάζει τα όρια της APU για να μετρήσει τις επιδόσεις σε ακραίες συνθήκες. Ενώ αυτές οι προδιαγραφές μπορεί να φαίνονται υπερβολικές για τυπικές εφαρμογές παιχνιδιών, ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες των χρηστών ισχύος και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη δημιουργία περιεχομένου, τα φορτία εργασίας AI και την απόδοση 3D. Οι ισχυρές δυνατότητες του Strix Halo σε ένα συμπαγές σχήμα υποδηλώνουν επίσης πιθανή χρήση σε φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών.

     

    Αν και δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη ημερομηνία κυκλοφορίας ή επίσημη αναγνώριση της ύπαρξης του Strix Halo, η επικείμενη κυκλοφορία της αρχιτεκτονικής Zen 5 με το Strix Point τον Ιούλιο αυξάνει την προσμονή. Η τεχνολογική κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία τις περαιτέρω εξελίξεις, ελπίζοντας ότι το Strix Halo θα ακολουθήσει σύντομα, φέρνοντας στην αγορά τις πρωτοποριακές του επιδόσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AMD
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.