Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Νέες GPU μικρού μεγέθους από την Gainward και την Palit

    Η Gainward και η Palit παρουσίασαν τις τελευταίες προσφορές τους στην αγορά GPU μικρού μεγέθους (SFF), επεκτείνοντας την πρωτοβουλία της Nvidia για πιο συμπαγείς λύσεις γραφικών. Και οι δύο μάρκες, που ανήκουν στον όμιλο Palit Group, παρουσιάζουν τις φιλικές προς το SFF κάρτες της σειράς RTX 40 με ξεχωριστές ονομασίες: «Python-III» της Gainward και «Infinity 3» της Palit. Παρά τη διαφορετική επωνυμία τους, οι GPU μοιράζονται πανομοιότυπες προδιαγραφές και σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των ταχυτήτων ρολογιού και των διαμορφώσεων ψύξης. Αυτά τα νέα μοντέλα διαθέτουν μινιμαλιστική αισθητική με τρεις ανεμιστήρες ψύξης και χωρίς φωτισμό RGB, απευθυνόμενα σε χρήστες που προτιμούν μια υποτονική εμφάνιση.

     

    Οι παραλλαγές SFF περιλαμβάνουν τις GeForce RTX 4080, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super, οι οποίες διατίθενται τόσο σε overclocked όσο και σε μη overclocked εκδόσεις. Κάθε κάρτα έχει διαστάσεις 294 x 116 x 49,5 mm, οι οποίες τηρούν τις διαστάσεις SFF της Nvidia, αλλά εξακολουθούν να είναι μεγαλύτερες από τα mini-ITX κουτιά που αναζητούν πολλοί λάτρεις των SFF. Η υιοθέτηση αυτού του σχεδιασμού εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον ορισμό της Nvidia για το SFF και κατά πόσο ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες όσων αναζητούν πιο συμπαγείς λύσεις συμβατές με mini-ITX.

     

    Καθώς η ζήτηση για μικρότερες και ισχυρότερες GPU αυξάνεται, τα τρέχοντα πρότυπα SFF της Nvidia ενδέχεται να απαιτούν επαναξιολόγηση. Ενώ οι νέες προσφορές από την Gainward και την Palit αποτελούν ένα βήμα προς τα εμπρός, ενδέχεται να μην καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των χρηστών με εξαιρετικά περιορισμένο χώρο. Τα μελλοντικά μοντέλα από άλλους κατασκευαστές, όπως το RTX 4070 ITX Sakura Blizzard της Zephyr, υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρχει χώρος για περαιτέρω καινοτομία σε αυτό το τμήμα. Μένει να δούμε αν η Nvidia θα προσαρμόσει τις προδιαγραφές της για την επερχόμενη σειρά RTX 5000 ώστε να φιλοξενήσει καλύτερα τις περιπτώσεις mini-ITX και να ικανοποιήσει το ευρύτερο φάσμα των χρηστών SFF.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Palit/ Gainward
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.