Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Νέες ενημερώσεις BIOS από την AMD για βελτίωση της απόδοσης στους Ryzen 9600X και 9700X

      Η AMD κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις, βελτιώνοντας την απόδοση και αντιμετωπίζοντας ζητήματα latency.

    Μετά από απογοητευτικές κριτικές για τους Zen 5 επεξεργαστές, η AMD ανταποκρίθηκε με νέες ενημερώσεις BIOS που βελτιώνουν την απόδοση των Ryzen 9600X και 9700X και μειώνουν την καθυστέρηση στον πυρήνα. Παράλληλα, οι βελτιώσεις συνδυάζονται με ενημερώσεις των Windows 11, που περιλαμβάνουν βελτιστοποιημένη πρόβλεψη κλάδου (branch prediction) για τα chip Zen 4 και Zen 5.

    Οι αναφορές από κριτές CPU έδειξαν υψηλότερη από την αναμενόμενη καθυστέρηση μεταξύ πυρήνων στη σειρά επεξεργαστών Ryzen 9000. Η AMD απάντησε με νέα βελτιστοποίηση BIOS που επιλύει αυτό το πρόβλημα. Οι τελευταίες ενημερώσεις για τις μητρικές AM5 περιλαμβάνουν το AGESA PI 1.2.0.2 firmware, το οποίο μειώνει τον αριθμό των συναλλαγών που απαιτούνται για την ανάγνωση και εγγραφή πληροφοριών όταν αυτές μοιράζονται σε διαφορετικά μέρη του επεξεργαστή Ryzen 9 9000.

    Νέα λειτουργία 105-watt cTDP

    Μία από τις κύριες προσθήκες σε αυτή την ενημέρωση είναι η νέα λειτουργία 105-watt cTDP, η οποία αυξάνει την thermal design power (TDP) των επεξεργαστών Ryzen 9600X και 9700X, προσφέροντας έως και 10% βελτίωση απόδοσης, ειδικά σε πολυνηματικές εφαρμογές. Η AMD διαβεβαιώνει ότι αυτή η βελτίωση δεν θα ωθήσει τους επεξεργαστές πέρα από τα σχεδιαστικά τους όρια και δεν θα ακυρώσει την εγγύηση, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη ψύξη για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία αυτή.

    Νέες μητρικές AM5 με υποστήριξη PCIe Gen 5

    Η AMD κυκλοφορεί επίσης τις νέες μητρικές X870 και X870E αυτή την εβδομάδα, οι οποίες προσφέρουν υποστήριξη PCIe Gen 5 για γραφικά και NVMe. Αυτό θεωρείται κρίσιμο, δεδομένων των φημών ότι η επερχόμενη RTX 5090 θα χρησιμοποιεί PCIe Gen 5. Οι νέες μητρικές περιλαμβάνουν επίσης υποστήριξη για μνήμη DDR5-8000 EXPO, προσφέροντας 1-2ns βελτίωση στη καθυστέρηση σε σύγκριση με την DDR5-6000.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AMD
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.