Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μαζική διαρροή δεδομένων εκθέτει τη βάση δεδομένων RMA της MSI

    Αποκαλύφθηκε από το κανάλι Gamers Nexus στο youtube, μια σημαντική παραβίαση δεδομένων που αφορά τη βάση δεδομένων RMA της MSI, εκθέτοντας ευαίσθητες πληροφορίες πελατών. Η ευπάθεια αυτή ανακαλύφθηκε μετά από πληροφορία ενός χρήστη, ότι ο διακομιστής της MSI έκανε κατά λάθος online προσβάσιμα δεδομένα εγγύησης 90 ημερών. Ωστόσο, η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι δεδομένα που χρονολογούνταν από το 2017 ήταν επίσης διαθέσιμα.

     

    Οι εκτεθειμένες πληροφορίες περιλαμβάνουν πάνω από 63.000 αναγνωριστικά εισιτηρίων της MSI που σχετίζονται με αξιώσεις RMA και εγγύησης, παρέχοντας λεπτομερείς προσωπικές πληροφορίες, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πελατών, φυσικές διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, αγορασμένα προϊόντα και ονόματα. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η βάση δεδομένων ήταν τόσο εύκολα προσβάσιμη που απαιτούσε μόνο μια απλή αναζήτηση στο Google για να βρεθεί. Αυτά τα εκτεθειμένα δεδομένα όχι μόνο αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τους πελάτες της MSI, αλλά παρέχουν επίσης στους πιθανούς απατεώνες την ευκαιρία να εκτελέσουν εξαιρετικά στοχευμένες και πειστικές απάτες.

     

    Παρά τη σοβαρότητα αυτής της παραβίασης, η MSI αντέδρασε γρήγορα, ασφαλίζοντας τον διακομιστή όταν έλαβε γνώση του θέματος. Ωστόσο, το περιστατικό υπογραμμίζει μια κρίσιμη αποτυχία στις βασικές πρακτικές κυβερνοασφάλειας. Τα εκτεθειμένα δεδομένα περιλάμβαναν διάφορες αξιώσεις υψηλού προφίλ, όπως αυτές της Star Forge Systems, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την πιθανή κατάχρηση αυτών των πληροφοριών. Η παραβίαση υπογραμμίζει την ανάγκη να εφαρμόσουν οι εταιρείες ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων των καταναλωτών και την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.