Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung Display σταματά την παραγωγή οθονών LCD

    Η Samsung Display αποφάσισε να κλείσει τις δραστηριότητές στον τομέα των οθονών υγρών κρυστάλλων (LCD) τον Ιούνιο, λόγω της πτώσης του παγκόσμιου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος λόγω των φθηνότερων προϊόντων που κατασκευάζονται από τους συναγωνιστές της στη την Κίνα και την Ταϊβάν, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το επενδυτικό σχέδιο που θα ακολουθηθεί. Η απόφαση της θυγατρικής του ομίλου οθονών Samsung ήρθε έξι μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό λόγω των μεγάλων απωλειών από την πτώση των τιμών των LCD. Σύμφωνα με την Display Supply Chain Consultants (DSCC), μια εταιρεία έρευνας αγοράς των ΗΠΑ, ο μέσος δείκτης τιμών των πάνελ LCD, που μετρήθηκε έναντι 100 τον Ιανουάριο του 2014, θα μειωθεί στο 36,6 τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Ο αριθμός έχει πέσει περισσότερο από το χαμηλό ρεκόρ των 41,5 τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και 58 τοις εκατό χαμηλότερο από το υψηλό ρεκόρ των 87 τον Ιούνιο του 2021.

    Η Samsung Display δεν θα παράγει πλέον οθόνες LCD που χρησιμοποιούνται για μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων και αντ' αυτού θα εστιάζει στην κατασκευή οθονών οργανικών διόδων εκπομπής φωτός (OLED) και κβαντικών κουκκίδων (QD). Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων LCD αναμένεται να μεταφερθούν στις επιχειρήσεις QD. Η θυγατρική της Samsung ιδρύθηκε το 1991, ως επιχειρηματικός βραχίονας της Samsung Electronics. Μετονομάστηκε το 2012 σε Samsung Display και έκτοτε συγχωνεύτηκε με τρεις Κορεατικούς και Ιαπωνικούς κατασκευαστές διόδων οργανικής εκπομπής φωτός ενεργής μήτρας (AMOLED), για την παραγωγή προηγμένων τύπων οθονών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.