Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung αποκαλύπτει τον πρώτο SSD 60TB και αφήνει να εννοηθεί ή ύπαρξη μοντέλου 120TB

      Οι δίσκοι SSD BM1743 στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της πυκνότητας αποθήκευσης σε επιχειρησιακά συστήματα

    Η Samsung παρουσίασε τον SSD BM1743, τον πρώτο της δίσκο SSD στα 60TB, μπαίνοντας στις τάξεις της Solidigm και της Western Digital στην αγορά αποθήκευσης υψηλής χωρητικότητας. Ο BM1743 θα είναι διαθέσιμος σε δύο διαμορφώσεις: ένα μοντέλο U.2 με διασύνδεση PCIe 4.0 x4 για παραδοσιακούς διακομιστές και ένα μοντέλο E3.S με διασύνδεση PCIe 5.0 x4 για πιο "πυκνά" συστήματα αποθήκευσης.

     

    Ο SSD BM1743 διαθέτει εντυπωσιακές προδιαγραφές, όπως ταχύτητα διαδοχικής ανάγνωσης 7,2GBps και ταχύτητα διαδοχικής εγγραφής έως και 2,0GBps. Σχεδιασμένη ως μονάδα δίσκου με επίκεντρο την ανάγνωση, έχει βαθμολογία αντοχής εγγραφής 0,26 εγγραφές δίσκου ανά ημέρα (DWPD) για πέντε χρόνια. Υποστηρίζει έως και 1,6 εκατομμύρια τυχαίες αναγνώσεις 4K και 110.000 τυχαίες εγγραφές 4K, καθιστώντας την κατάλληλη για επιχειρηματικές εφαρμογές που απαιτούν υψηλές επιδόσεις ανάγνωσης και αξιοπιστία.

     

    Ο τελευταίος SSD της Samsung αξιοποιεί την τεχνολογία 3D V-NAND 7ης γενιάς της εταιρείας και τον ιδιόκτητο ελεγκτή SSD. Τα μοντέλα των 61,44TB είναι πλέον διαθέσιμα και η Samsung έχει πειράξει μια επερχόμενη έκδοση κατηγορίας 120TB, που ενδεχομένως να προσφέρει τεράστια χωρητικότητα 122,88TB. Αυτή η νέα μονάδα δίσκου απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες που πρέπει να μεγιστοποιήσουν την πυκνότητα αποθήκευσης, καθιστώντας την ιδανική για κέντρα δεδομένων και άλλες λύσεις αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας.

     

    Η τιμή για τον SSD BM1743 δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά αναμένεται να είναι υψηλή, δεδομένης της χωρητικότητας αποθήκευσης και της προηγμένης τεχνολογίας που εμπλέκεται. Ενδεικτικά, παρόμοιοι δίσκοι υψηλής χωρητικότητας, όπως ο SSD D5-P5336 SSD 61,44TB της Solidigm, μπορεί να κοστίσει σχεδόν 7.000 δολάρια.


    Πηγή
    Φωτογραφία: overclock3d.net
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.