Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Qualcomm θα λανσάρει υπολογιστές $700 Snapdragon X μέχρι το 2025

      Οι προσιτοί φορητοί υπολογιστές Snapdragon X θα ανταγωνιστούν τις οικονομικές προτάσεις της Intel, της AMD και της Apple

    Κατά τη διάρκεια της κλήσης της Qualcomm για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2024, ο διευθύνων σύμβουλος Cristiano Amon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει υπολογιστές Snapdragon X με τιμή 700 δολάρια μέχρι το επόμενο έτος. Αυτή η εξέλιξη προσφέρει μια φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή, με τους σημερινούς φορητούς υπολογιστές Snapdragon X, όπως το Microsoft Surface Pro, να ξεκινούν από 999 δολάρια.

     

    Ο Amon υπογράμμισε ότι η νέα σειρά Snapdragon X θα στοχεύει σε υπολογιστές με λιανικές τιμές έως και 700 δολάρια, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση της Μονάδας Νευρωνικής Επεξεργασίας (NPU). Επί του παρόντος, το τσιπ Snapdragon X είναι διαθέσιμο κάτω από 900 δολάρια μόνο ως κιτ ανάπτυξης mini-PC desktop για προγραμματιστές, το οποίο στερείται φορητότητας.

     

    Οι λεπτομέρειες σχετικά με τους υπολογιστές Snapdragon X των 700 δολαρίων είναι ελάχιστες, αλλά ενδέχεται να πρόκειται για φορητούς υπολογιστές με ελαφρώς μειωμένες προδιαγραφές ή για mini-PC που θα ανταγωνιστούν το Mac mini της Apple, με τιμές 599 και 799 δολαρίων. Στο συνέδριο IFA θα παρουσιαστούν και άλλοι υπολογιστές με την Qualcomm, με τον Amon να δίνει έμφαση στην αγορά των PC ως σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης.

     

    Οι πρώτοι θετικοί δείκτες δείχνουν την ταχεία εξάντληση ορισμένων υπολογιστών Snapdragon X και τα θετικά benchmarks επιδόσεων. Αν και η τελευταία έκθεση κερδών της Qualcomm δεν αντικατοπτρίζει ακόμη την επιχείρηση φορητών υπολογιστών, η εταιρεία αναμένει ότι το τσιπ Snapdragon X θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου της καθώς θα αυξάνονται οι πωλήσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Tom's Hardware
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.