Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά GPU καθώς η έρευνα Steam αποκαλύπτει τις βασικές της τάσεις

      Η RTX 4090 ξεπερνά ολόκληρη τη σειρά της AMD σε δημοτικότητα μεταξύ των χρηστών του Steam

    Η Nvidia εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά GPU· η τελευταία έρευνα Steam Hardware Survey δείχνει ότι πάνω από το 76% της πίτας ανήκει στην Nvidia για τους gamers σε PC. Αξιοσημείωτο είναι ότι η high-end RTX 4090 της Nvidia, παρά την τιμή της, ήταν πιο δημοφιλής στο Steam από οποιαδήποτε GPU AMD Radeon. Συμπερασματικά, με το 0,99% των χρηστών του Steam να διαθέτουν μία, η κάρτα γραφικών RTX 4090 της Nvidia είναι πραγματικά η GPU του 1%. Η κορυφαία GPU μεταξύ των PC gamers είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Nvidia, με το 6,01% των χρηστών του Steam να χρησιμοποιεί RTX 3060.

     

    Πάνω από αυτό, οι πιο mainstream GPUs της AMD είναι η Radeon RX 580, στο 0,91% των συστημάτων των χρηστών, και η ναυαρχίδα της RX 7900 XTX, που βρέθηκε μόνο στο 0,41% των χρηστών του Steam. Αυτό καθιστά την RTX 4090 πάνω από 2,4 φορές πιο κοινή από την RX 7900 XTX, δείχνοντας την πλήρη κυριαρχία της Nvidia στην αγορά high-end. Είναι ενδιαφέρον ότι μια από τις ουσιαστικές συνεισφορές της AMD στη βάση χρηστών του Steam είναι η ολοκληρωμένη λύση γραφικών για το Steam Deck της Valve, η "AMD Custom GPU 0405", με μερίδιο αγοράς 0,80%. Αυτό θα την τοποθετούσε πάνω από τις GPU RTX 4050 της Nvidia για φορητούς υπολογιστές και τη δική της Radeon RX 6600 της AMD, δείχνοντας πόσο δημοφιλής έχει γίνει η φορητή συσκευή παιχνιδιών της Valve.

     

    Η Nvidia προηγείται στις GPU, αλλά η AMD τα πηγαίνει καλύτερα στις CPU. Οι επεξεργαστές AMD τροφοδοτούν πλέον το 34,64% των συστημάτων των χρηστών του Steam, με μια ισχυρή τάση προς την αύξηση του αριθμού των πυρήνων: πάνω από το 70% των χρηστών του Steam έχουν έξι ή περισσότερους πυρήνες στη CPU τους. Αυτές οι διαμορφώσεις μνήμης έγιναν επίσης διαφορετικά γεμάτες για τους περισσότερους από υψηλότερες χωρητικότητες, με το 47,08% των παικτών να έχουν τις εγκαταστάσεις τους γεμάτες με 16GB RAM και το 28,72% να διαθέτουν 32GB. Τα δεδομένα αυτά υπογραμμίζουν την αλλαγή του προσώπου του υλικού για παιχνίδια PC, όπου η απόδοση και η χωρητικότητα αυξάνονται συνεχώς σε σημασία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.