Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia καθυστερεί την κυκλοφορία των GPUs Blackwell AI για το 2025

      Ατέλειες σχεδιασμού και δυναμικές της αγοράς αναβάλλουν την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία

    Η Nvidia φέρεται να καθυστέρεί την κυκλοφορία των επερχόμενων GPUs Blackwell AI, μεταθέτοντας την κυκλοφορία από το αναμενόμενο τέταρτο τρίμηνο του 2024 στο πιθανό πρώτο τρίμηνο του 2025. Η είδηση αυτή, που διέρρευσε για πρώτη φορά από πηγές που εμπλέκονται άμεσα με την ανάπτυξη του τσιπ και το υλικό, επιβεβαιώθηκε από το Bloomberg μέσω μιας ανώνυμης επαφής στη Microsoft. Η καθυστέρηση αποτελεί έκπληξη, ειδικά από τη στιγμή που η Nvidia είχε μόλις παραδώσει engineering samples νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι οι GPU B100 και B200 ήταν σε καλό δρόμο για κυκλοφορία στα τέλη του 2024.

     

    Η αναβολή σημαίνει ότι μεγάλοι πελάτες, όπως η Microsoft, η Meta και η xAI, η οποία σχεδιάζει να αγοράσει 300.000 GPU B200, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025 για την εκτέλεση των παραγγελιών τους. Η Meta είχε ήδη εκφράσει αμφιβολίες για την ικανότητα της Nvidia να παραδώσει τις GPU Blackwell το 2024, επικαλούμενη πιθανά σχεδιαστικά ελαττώματα. Οι γνώστες της βιομηχανίας υποδηλώνουν ότι η Nvidia δίνει προτεραιότητα στο να γίνει το προϊόν σωστό από την αρχή, παραλληλίζοντας την καθυστέρηση του Ryzen 9000 από την AMD για να αποφύγει το είδος των προβλημάτων που αντιμετώπισε η Intel με τους επεξεργαστές Core 13ης και 14ης γενιάς.

     

    Η διασφάλιση της αξιοπιστίας των GPUs Blackwell είναι κρίσιμη για τη Nvidia, δεδομένου του υψηλού διακυβεύματος που υπάρχει. Κάθε AI Superchip κοστίζει έως και 70.000 δολάρια και ένα πλήρες rack διακομιστή μπορεί να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Με σχέδια πώλησης 60.000 έως 70.000 ολοκληρωμένων διακομιστών AI, ένα σημαντικό σφάλμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια της εμπιστοσύνης των πελατών και σε πιθανές αγωγές. Η καθυστέρηση επιτρέπει στην Nvidia να αντιμετωπίσει τυχόν σχεδιαστικές ατέλειες και να διασφαλίσει ότι οι GPU πληρούν τις προσδοκίες απόδοσης και σταθερότητας των πελατών υψηλού προφίλ.

     

    Παρά την καθυστέρηση, η Nvidia παραμένει κυρίαρχη δύναμη στην αγορά GPU για κέντρα δεδομένων, κατέχοντας μερίδιο αγοράς 98% το 2023. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει την πολυτέλεια να εφησυχάζει. Σημαντικοί πελάτες όπως η Amazon, η Google, η Microsoft και η OpenAI επενδύουν σημαντικά στην ανάπτυξη των δικών τους λύσεων υλικού AI. Η Nvidia πρέπει να παραδώσει τις GPU Blackwell εντός του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος για να διατηρήσει την ηγετική της θέση και να συνεχίσει να είναι μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες παγκοσμίως.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.