Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia ετοιμάζεται να λανσάρει την GeForce RTX 5090 με 32GB μνήμης GDDR7

      Η Nvidia φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει την GeForce RTX 5090 με 32GB μνήμης GDDR7

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τον γνωστό πληροφοριοδότη για θέματα υλικού Kopite7kimi, η επερχόμενη κάρτα γραφικών GeForce RTX 5090 θα είναι εξοπλισμένη με 32GB μνήμης GDDR7 και θα καταναλώνει έως και 600 watt. Αυτή η σημαντική αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με την RTX 4090, η οποία απαιτεί 450 watt, δείχνει ότι η Nvidia σχεδιάζει να ενισχύσει τις δυνατότητες της νέας γενιάς GPUs της, προσφέροντας μεγαλύτερη ισχύ για πιο απαιτητικά γραφικά και υπολογιστικές εφαρμογές.

     

     

    Η RTX 5090 φημολογείται επίσης ότι θα περιλαμβάνει 21,760 CUDA cores και θα χρησιμοποιεί έναν δίαυλο μνήμης 512-bit, αυξάνοντας έτσι την απόδοση και τη διαμεταγωγή δεδομένων σε σχέση με τις προηγούμενες κάρτες γραφικών. Αντίστοιχα, η RTX 5080 θα έχει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, αγγίζοντας τα 400 watt, και θα περιλαμβάνει 16GB GDDR7 μνήμης με δίαυλο 256-bit και 10,752 CUDA cores.

     

    Αυξημένη απόδοση με υψηλότερη κατανάλωση

     

    Οι πληροφορίες αυτές δείχνουν ότι η επόμενη γενιά καρτών γραφικών της Nvidia θα είναι πιο ενεργοβόρα, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση. Η RTX 5090, με την αυξημένη ισχύ και τα 32GB GDDR7 μνήμης, θα είναι κατάλληλη για απαιτητικές εφαρμογές, όπως AI και 3D rendering, καθώς και για gaming σε υψηλές αναλύσεις.

     

    Ο Kopite7kimi, γνωστός για την ακρίβεια των πληροφοριών του, είχε αποκαλύψει σωστά τα χαρακτηριστικά των RTX 3090 και RTX 3080 πριν από την κυκλοφορία τους, καθώς και άλλες λεπτομέρειες για προηγούμενες σειρές GPUs της Nvidia. Ωστόσο, δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη επίσημες ημερομηνίες για την κυκλοφορία των RTX 50-series καρτών. Πιθανολογείται ότι θα ακούσουμε περισσότερα σχετικά με αυτές τις κάρτες στο *Consumer Electronics Show* στις αρχές του 2025.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Tom Warren / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.