Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η NVIDIA αποκαλύπτει τις κατευθυντήριες γραμμές "SFF-Ready Enthusiast GeForce Card"

      Ενδυναμώνεται η κατασκευή συμπαγών υπολογιστών με τυποποιημένες κατευθυντήριες γραμμές και ενισχυμένη συμβατότητα

    Η NVIDIA παρουσίασε επίσημα τις κατευθυντήριες γραμμές για τις κάρτες GeForce Enthusiast SFF-Ready, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη δημιουργία υπολογιστών μικρού μεγέθους (SFF). Αυτή η νέα πρωτοβουλία παρέχει σαφείς προδιαγραφές για τους κατασκευαστές εξαρτημάτων, τους συνεργάτες AIB και τους gamers που επιθυμούν να δημιουργήσουν συμπαγή αλλά ισχυρά συστήματα. Οι κατευθυντήριες γραμμές αναμένεται να τυποποιήσουν τις διαστάσεις και τις αποστάσεις μεταξύ των καρτών γραφικών για λάτρεις και των πλαισίων SFF, διευκολύνοντας τους λάτρεις να βρουν συμβατά εξαρτήματα.

     

    Βασιζόμενη στην αυξανόμενη δημοτικότητα των πλαισίων SFF, η NVIDIA έχει συνεργαστεί με εταιρίες από όλο τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών καρτών γραφικών όπως οι ASUS, GALAX, Gigabyte, Inno3D, MSI, PALIT, PNY και ZOTAC, καθώς και κορυφαίων κατασκευαστών κουτιών PC, όπως οι Cooler Master, Corsair και Lian Li. Το πρότυπο SFF-Ready ορίζει μέγιστη διάσταση κάρτας γραφικών 304x155x50mm και πλάτος 2,5 υποδοχών, εξασφαλίζοντας βέλτιστη προσαρμογή και απόδοση σε Mini-ITX και άλλα compact κουτιά υπολογιστών.

     

    Αυτή η πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι λάτρεις των συστημάτων SFF αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην εξισορρόπηση των περιορισμών χώρου, της ροής αέρα και της συμβατότητας των τροφοδοτικών. Με την καθιέρωση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών, η NVIDIA στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας, καθιστώντας τις συμπαγείς κατασκευές υψηλών επιδόσεων πιο προσιτές. Ειδικότερα, οι κάρτες NVIDIA GeForce RTX 40 Founders Edition, συμπεριλαμβανομένων των 4070 και 4070 FE, θα τηρούν αυτά τα νέα πρότυπα, εστιάζοντας στις σειρές RTX 4080 SUPER και RTX 4070.

     

    Οι κατευθυντήριες γραμμές της NVIDIA επεκτείνονται και στο πλαίσιο, απαιτώντας ελάχιστη απόσταση 312x154,5x50mm για τις κάρτες GeForce SFF-Ready Enthusiast. Ενώ η ίδια η NVIDIA δεν θα παράγει συμπαγείς παραλλαγές, ενθαρρύνει τους συνεργάτες της να καινοτομούν σε αυτό το πλαίσιο. Αυτή η συνεργασία αναμένεται να προωθήσει τις εξελίξεις στις κάρτες γραφικών και τις θήκες SFF υψηλής απόδοσης, προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας κατασκευής PC. Οι πρώτες συμβατές κάρτες γραφικών και οι θήκες είναι ήδη διαθέσιμες από κορυφαίους λιανοπωλητές, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή απλοποιημένων κατασκευών PC SFF.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.