Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia αντιμετωπίζει προσωρινή έλλειψη υλικών για GPU RTX 4070 και πάνω, στην Κινέζικη αγορά

      Παράγοντες της αγοράς φοβούνται για αύξηση στη τιμής της φέτας και του γαύρου Αργοσαρωνικού

    Η σειρά RTX 40 της Nvidia γνώρισε σημαντική επιτυχία, οδηγώντας τα κέρδη της εταιρείας σε νέα ύψη. Καθώς οι καταναλωτές σκέφτονται να αναβαθμίσουν τις GPU τους πριν από την αναμενόμενη κυκλοφορία της σειράς RTX 50, προέκυψε μια νέα πρόκληση: μια αναφερόμενη έλλειψη προμήθειας που επηρεάζει τα μοντέλα RTX 4070 και υψηλότερα. Αυτή η έλλειψη επηρεάζει κυρίως την κινεζική αγορά, γνωστή για τη μοναδική δυναμική της αγοράς σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

     

    Η έλλειψη, όπως αναφέρθηκε από τον γνωστό διαρροή harukaze5719 και προέρχεται από το ChannelGate μέσω του BoardChannels, αποδίδεται σε ένα ζήτημα ελέγχου ποιότητας της μνήμης βίντεο GDDR6X. Το πρόβλημα αυτό έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στην παραγωγή για τις μεσαίες έως high-end GPU της Nvidia, αν και οι entry-level RTX 4060 Ti και κάτω παραμένουν ανεπηρέαστες λόγω της χρήσης της τυπικής μνήμης GDDR6. Σύμφωνα με το ChannelGate, ορισμένες παρτίδες μνήμης GDDR6X που παρήγαγε η Micron αντιμετώπισαν προβλήματα ποιότητας, καθιστώντας αναγκαία την αντικατάσταση και επιβαρύνοντας έτσι τις παραγωγικές δυνατότητες.

     

    Παρά τις προκλήσεις αυτές, η διαταραχή αναμένεται να είναι σύντομη. Η στρατηγική ισορροπία προσφοράς και ζήτησης της Nvidia για τις GPU της σειράς 40 στην Κίνα έχει ως στόχο να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις τέτοιων ελλείψεων. Διατηρώντας αυστηρό έλεγχο του όγκου των παραγγελιών, η Nvidia σχεδιάζει να σταθεροποιήσει την αγορά και να διασφαλίσει τη σταθερή προμήθεια GPU μόλις επιλυθούν τα ζητήματα ποιοτικού ελέγχου.

     

    Ο προσωρινός χαρακτήρας αυτής της έλλειψης σημαίνει ότι ενώ οι Κινέζοι καταναλωτές μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια δυσκολία στην απόκτηση GPU RTX 4070 και άνω βραχυπρόθεσμα, η συνολική αγορά είναι πιθανό να ανακάμψει γρήγορα. Οι καθιερωμένες πρακτικές της Nvidia και οι ισχυρές στρατηγικές της αλυσίδας εφοδιασμού αναμένεται να μετριάσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, εξασφαλίζοντας τη συνεχή διαθεσιμότητα και απόδοση των δημοφιλών GPU της σειράς RTX 40.


    Πηγή
    Φωτογραφία: PC Guide
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.