Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Micron παρουσιάζει τις μνήμες γραφικών GDDR7 με 30% αύξηση επιδόσεων

      Η GDDR7 αναμένεται να φέρει επανάσταση στην απόδοση των παιχνιδιών

    Η Micron ανακοίνωσε την τεχνολογία μνήμης γραφικών GDDR7 επόμενης γενιάς, υποσχόμενη σημαντική βελτίωση των επιδόσεων κατά 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες GDDR6. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη, που έγινε από τον Harukaze5719 στο Twitter, σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στις επιδόσεις των παιχνιδιών, ενισχύοντας τόσο τους τίτλους ray tracing όσο και τους τίτλους που χρησιμοποιούν μόνο rasterization. Οι νέες μονάδες GDDR7, ονομαστικής ταχύτητας 32Gb/s, θα παρέχουν στους παίκτες ταχύτερη και αποδοτικότερη μνήμη, ξεπερνώντας τα όρια των σημερινών δυνατοτήτων γραφικών.

     

     

    Οι επερχόμενες μονάδες GDDR7 διαθέτουν 60% αύξηση στο εύρος ζώνης και 50% βελτίωση στην ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με την GDDR6, με μειωμένους χρόνους απόκρισης κατά 20%. Αυτές οι βελτιώσεις αναμένεται να προσφέρουν ομαλότερες και πιο ευέλικτες εμπειρίες gaming. Τα δομοστοιχεία GDDR7 32Gb/s της Micron ξεπερνούν τα ταχύτερα δομοστοιχεία GDDR6X, τα οποία λειτουργούν στα 21Gb/s, επιτρέποντας εύρος ζώνης άνω του 1,5TB/s όταν διαμορφώνονται με διεπαφή πλάτους 384-bit. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη βελτίωση από το εύρος ζώνης 1,008TB/s της RTX 4090 που χρησιμοποιεί μνήμη GDDR6X.

     

    Παρά τους εντυπωσιακούς ισχυρισμούς της Micron για τις επιδόσεις, ο πραγματικός αντίκτυπος στις μελλοντικές GPU παραμένει αβέβαιος. Οι κατασκευαστές GPU, όπως η Nvidia, ενδέχεται να μειώσουν το πλάτος του διαύλου στις κάρτες επόμενης γενιάς, περιορίζοντας ενδεχομένως το πλήρες κέρδος απόδοσης 30% που διαφημίζει η Micron. Ενώ μια RTX 5090 με GDDR7 και διεπαφή διαύλου 384 bit θα μπορούσε να αξιοποιήσει πλήρως αυτή τη νέα μνήμη, είναι απίθανο ότι ολόκληρη η σειρά RTX 50 θα διατηρήσει αυτή τη διαμόρφωση. Η AMD και η Intel αναμένεται επίσης να ακολουθήσουν παρόμοιες στρατηγικές, καθυστερώντας ενδεχομένως την υιοθέτηση της GDDR7 μέχρι τις μελλοντικές γενιές GPU.

     

    Η GDDR7, που πρόκειται να διαδεχθεί τις GDDR6 και GDDR6X, θα κάνει το ντεμπούτο της σε ταχύτητες 28GT/s ή 32GT/s, με σχέδια για ακόμη ταχύτερες μονάδες που θα φτάνουν έως και τα 40GT/s από κατασκευαστές όπως η Micron, η Samsung και η SK Hynix. Η Nvidia αναμένεται να είναι η πρώτη που θα ενσωματώσει την GDDR7 στις GPU της, δοκιμάζοντας πιθανότατα τη νέα μνήμη με μια πρωτότυπη κάρτα της σειράς RTX 50. Η AMD αναμένεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την GDDR6 για τις GPU επόμενης γενιάς, μεταβαίνοντας ενδεχομένως στην GDDR7 με τη σειρά RX 9000. Τα σχέδια της Intel παραμένουν αβέβαια, αν και ενδέχεται να υιοθετήσει το GDDR7 για τις επερχόμενες σειρές Battlemage ή Celestial.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.