Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Kioxia τερματίζει τη στρατηγική μείωσης της παραγωγής οδηγώντας σε μελλοντικές μειώσεις τιμών

      Η Kioxia επιστρέφει στην πλήρη παραγωγή 3D NAND μετά από 20 μήνες, υποσχόμενη μείωση τιμών και νέες επενδύσεις.

    Μετά από 20 μήνες περικοπών, η Kioxia επανήλθε στην πλήρη παραγωγή χάρη στη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς, σύμφωνα με την Trendforce. Η εταιρεία, η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια 3D NAND στον κόσμο, επιστρέφει στον ανταγωνισμό για μερίδιο της αγοράς, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των τιμών για τη μνήμη flash. Η Kioxia εξασφάλισε αναχρηματοδότηση ύψους 540 δισεκατομμυρίων γιέν (3.424 δισεκατομμύρια δολάρια) και νέα πιστωτική γραμμή αξίας ¥210 δισεκατομμυρίων ($1.332 δισεκατομμύρια) από τους δανειστές της.

     

    Τον Ιούνιο, η Kioxia αύξησε την παραγωγή στο μέγιστο στις εγκαταστάσεις της Yokkaichi και Kitakami, που παράγουν μνήμη NAND flash. Οι περικοπές παραγωγής, οι οποίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2022, ήταν απάντηση στη μειωμένη ζήτηση για τη μνήμη 3D NAND της Kioxia για smartphones, με τις μειώσεις να υπερβαίνουν το 30% στο αποκορύφωμά τους. Επιπλέον, η έναρξη λειτουργίας ενός νέου εργοστασίου στην τοποθεσία Kitakami έχει αναβληθεί από το 2023 για τουλάχιστον το 2025. Ωστόσο, η ζήτηση για 3D NAND άρχισε να ανακάμπτει λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων μνήμης και της αργής ανάκαμψης των αγορών smartphones και PC, που ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

     

    Η Kioxia ανέφερε καθαρά κέρδη ¥10.3 δισεκατομμυρίων ($65.284 εκατομμύρια) για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σημειώνοντας το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο της σε έξι τρίμηνα. Το κερδοφόρο τρίμηνο και το πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον ώθησαν τις πιστωτικές τράπεζες να αναχρηματοδοτήσουν σημαντικά δάνεια και να δημιουργήσουν νέες πιστωτικές διευκολύνσεις. Η δανειακή σύμπραξη, συμπεριλαμβανομένων των Sumitomo Mitsui Banking, MUFG Bank και Mizuho Bank, έδειξε εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της Kioxia, αναχρηματοδοτώντας τα υπάρχοντα δάνεια και παρέχοντας νέα πίστωση. Επιπλέον, θα υποστηρίξουν την εταιρεία στην αναβάθμιση του εξοπλισμού που θα επιτρέψει τη μετάβαση στους επόμενους κόμβους 3D NAND.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Kioxia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.