Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η JEDEC αποκαλύπτει το πρότυπο μνήμης CAMM2 επόμενης γενιάς για επιτραπέζιους υπολογιστές με μνήμη DDR6 και LPDDR6

      Η DDR6 θα φτάσει τα 17,6 Gbps και η LPDDR6 τα 14,4 Gbps και υπόσχεται επαναστατική ταχύτητα και αποδοτικότητα

    Η JEDEC εισήγαγε το πρότυπο μνήμης CAMM2 για επιτραπέζιους υπολογιστές, με μνήμη DDR6 και LPDDR6. Το πρότυπο DDR6 θα προσφέρει ταχύτητες δεδομένων έως και 17,6 Gbps, ενώ το LPDDR6 θα φτάνει σε ταχύτητες έως και 14,4 Gbps. Αυτή η πρόοδος σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία μνήμης, υποσχόμενη υψηλότερες επιδόσεις και αποδοτικότητα. Η CAMM2 στοχεύει στην αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη δυνατότητα αναβάθμισης, επισκευής και κατανάλωσης ενέργειας, με την υποστήριξη κορυφαίων κατασκευαστών μνήμης όπως η Micron, η Samsung και η SK hynix.

     

    LPDDR6-Memory-_1.jpeg

     

    Το πρότυπο μνήμης DDR6, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως το 2025, θα ξεκινήσει με ταχύτητες 8,8 Gbps, οι οποίες ενδεχομένως να επεκταθούν έως και 21 Gbps με μελλοντικές βελτιώσεις. Αυτή η νέα τεχνολογία μνήμης θα ξεπεράσει σημαντικά τις δυνατότητες των σημερινών μονάδων DDR5, οι οποίες μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες έως και 9000 MT/s. Η CAMM2 θα διευκολύνει αυτές τις εξελίξεις εξαλείφοντας την ανάγκη για συγκολλημένους συνδέσμους και απλοποιώντας τα σχέδια μητρικών πλακετών.

     

    Με αυτές τις καινοτομίες, η JEDEC θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις της μνήμης σε επιτραπέζιους υπολογιστές και διακομιστές. Η εισαγωγή των μονάδων CAMM2 είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στην αγορά, προσφέροντας υψηλότερες χωρητικότητες, ταχύτερες ταχύτητες και βελτιωμένη συνολική απόδοση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.