Το Software Defined Silicon της Intel αποκτά επιτέλους ένα επίσημο εμπορικό σήμα.
Αυτή την εβδομάδα, η Intel αποκάλυψε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τη δυνατότητα Software Defined Silicon (SDSi) των επεξεργαστών Xeon Scalable επόμενης γενιάς και την επίσημη εμπορική ονομασία αυτής της τεχνολογίας. Η τεχνολογία θα φέρει απροκάλυπτα το προσωνύμιο "Intel On Demand" και θα επιτρέπει στους διαχειριστές συστημάτων να πληρώνουν επιπλέον για να ενεργοποιούν επιταχυντές ειδικού σκοπού που είναι ενσωματωμένοι στους επεξεργαστές Xeon Scalable 4ης γενιάς "Sapphire Rapids" της Intel.
Η Intel κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα ενημερώσεις για τα patches SDSi που συγχωνεύονται στο Linux 5.18 και αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό από τα ίδια τα patches, αναφέρει το Phoronix. Το λογισμικό που θα ενεργοποιεί συγκεκριμένες ενσωματωμένες δυνατότητες επιτάχυνσης των επεξεργαστών 4ης γενιάς Xeon Scalable Sapphire Rapids της Intel (και πιθανότατα των διαδόχων τους) θα ονομάζεται Intel On Demand και θα κάνει τα εξής:
- Ανακαλύπτει ποιες δυνατότητες είναι φυσικά παρούσες σε μια συγκεκριμένη CPU.
- Να προσφέρει στους διαχειριστές τη δυνατότητα ενεργοποίησής τους.
- Να επιτρέπει στους διαχειριστές να αξιολογούν πόσο συχνά χρησιμοποιείται το χαρακτηριστικό.
Το κύριο γεγονός που παραμένει ένα μυστήριο σχετικά με τον μηχανισμό Intel On Demand - είναι το ότι δεν γνωρίζουμε ποια χαρακτηριστικά θα επιτρέψει η Intel να ενεργοποιηθούν μετά την αγορά. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι το Sapphire Rapids της Intel διαθέτει αρκετές συγκεκριμένες τεχνολογίες επιτάχυνσης. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις τεχνολογίες Advanced Matrix Extensions (AMX), Dynamic Load Balancer (DLB), Intel Data Streaming Accelerator (DSA), Intel In-Memory Analytics Accelerator (IAA) και Intel QuickAssist Technology (QAT) για την επιτάχυνση συγκεκριμένων φόρτων εργασίας.
Από τις λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν προηγουμένως σχετικά με το SDSi της Intel, ή Intel On Demand αν προτιμάτε, γνωρίζουμε ήδη ότι το πρόγραμμα επιτρέπει την πρόσβαση σε διεπαφή στη CPU για να επιτρέπονται τα χαρακτηριστικά του πυριτίου με ένα πιστοποιητικό κλειδιού πιστοποίησης (AKC) και μια άδεια Capability Activation Payload (CAP). Γνωρίζουμε επίσης ότι το πρόγραμμα μας επιτρέπει να ενεργοποιήσουμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε μια συγκεκριμένη υποδοχή CPU και όχι σε όλους τους επεξεργαστές του συστήματος ή του ίδιου του κέντρου δεδομένων.
Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι το λογισμικό θα πρέπει να ανακαλύψει ποιες δυνατότητες υποστηρίζονται φυσικά από έναν επεξεργαστή και να αποκρύψει όσες δεν υποστηρίζονται σημαίνει ότι δεν θα είναι όλοι οι επεξεργαστές Intel Xeon Scalable "Sapphire Rapids" ίδιοι. Ορισμένα μοντέλα επεξεργαστών ενδέχεται να μην αποκτήσουν υποστήριξη για ορισμένες δυνατότητες ακόμη και με τη χρήση του λογισμικού Intel On Demand.
Δεν θα χρειαστούν όλοι οι χρήστες ταυτόχρονα AMX, DLB, DSA, IAA και QAT. Το ποια όμως θα είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή σε όλες τις SKU και ποια θα πρέπει να ενεργοποιηθούν με τη χρήση του λογισμικού IOD είναι κάτι που η Intel θα αποκαλύψει πιθανότατα στις 10 Ιανουαρίου, όταν θα παρουσιάσει επίσημα τις επόμενης γενιάς Xeon Scalable CPUs.
Recommended Comments
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now