Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel διαδίδει ότι ο Raptor Lake πιάνει τα 6 GHz stock και τα 8 GHz με overclocking σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ

    Στην Τεχνολογική Περιοδεία της Intel για το 2022 στο Ισραήλ, υπήρξαν νέες πληροφορίες σχετικά με τα πιο πρόσφατα προϊόντα της, πολλά από αυτά υπό εμπάργκο μέχρι αργότερα. Ωστόσο, η εταιρεία μοιράστηκε μια διαφάνεια που υποστηρίζει ότι το Raptor Lake μπορεί να λειτουργεί στα 6 GHz σε κανονικές ρυθμίσεις και ότι έχει σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ overclocking στα 8 GHz - προφανώς με υγρό άζωτο. Η Intel μοιράστηκε επίσης εντυπωσιακές επιδόσεις στην απόδοση ενός και πολλαπλών νημάτων επεξεργασίας.

    Σημειωτέον, το peak των 6 GHz είναι 300 MHz ταχύτερo από τα 5,7 GHz για τους επεξεργαστές Ryzen 7000 της AMD, αλλά η Intel δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιο προϊόν θα φτάσει σε αυτήν την ταχύτητα. Επίσης, δεν είμαστε σίγουροι εάν ένα τσιπ 6 GHz θα φτάσει με το πρώτο κύμα επεξεργαστών ή θα είναι ένα μοντέλο ειδικής έκδοσης «KS». Η Intel ισχυρίστηκε επίσης ότι το Raptor Lake θα έχει αύξηση 15% στην απόδοση μονού νήματος και 41% αύξηση σε πολλαπλά νήματα, σε σύγκριση με το Alder Lake, όπως μετρήθηκε από το SPECintrate_2017, εμφανίζοντας μια συνολική κλιμάκωση απόδοσης ύψους 40%.

     

    D9su9P8T6VWWVWj2GkP5R5-970-80.jpg.webp

     

    Μπορείτε να δείτε τους χρονισμούς των 6 GHz και το παγκόσμιο ρεκόρ 8 GHz που αναφέρονται στην τελευταία καταχώριση στο παραπάνω χρονοδιάγραμμα. Το Κέντρο Ανάπτυξης του Ισραήλ (IDC - Israel Development Center) βρίσκεται πίσω από μια μακρά σειρά προϊόντων της Intel που εκτείνονται από το 8088 που τα ξεκίνησε όλα το 1979. Αυτή η σειρά εκτείνεται μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει γνωστά ονόματα όπως Pentium MXX, Banias, Sandy Bridge και πολλά άλλα. Αυτή η σειρά φτάνει στους επεξεργαστές Raptor Lake 13ης γενιάς που η Intel θα ανακοινώσει επίσημα σύντομα, αν και η εταιρεία προφανώς έχει πολλά άλλα σχέδια στα σκαριά, όπως Meteor Lake, Lunar Lake και άλλους.

    Εκτός από το teaser σχετικά με τα stock ρολόγια λειτουργίας στα 6 GHz και το νέο ρεκόρ υπερχρονισμού 8 GHz για το Raptor Lake (αν και δεν είμαστε σίγουροι αν είναι το συνολικό παγκόσμιο ρεκόρ ή απλώς ένα παγκόσμιο ρεκόρ για τα τσιπ 10 nm της Intel), η εταιρεία δεν έχει μοιραστεί ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. Φυσικά, περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων για τα υπο εμπάργκο προϊόντα που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες . Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον οι λεπτομέρειες για τις τιμές και την κατανάλωση ενέργειας, αν και γνωρίζουμε ήδη τις περισσότερες λεπτομέρειες των προδιαγραφών. 


    Πηγή
    Φωτογραφία: dailyfeedmail.net
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.