Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel αντιμετωπίζει τα CPU Crashes με επερχόμενη ενημέρωση μικροκώδικα

      Η ενημερωμένη έκδοση στα μέσα Αυγούστου στοχεύει στην επίλυση της αστάθειας

    Η Intel ανακοίνωσε ότι εντόπισε τη βασική αιτία των συνεχιζόμενων προβλημάτων συντριβής που επηρεάζουν τις CPU της και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση μικροκώδικα έως τα μέσα Αυγούστου για την αποκατάσταση του προβλήματος. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί ένα κύμα καταγγελιών από χρήστες που αντιμετωπίζουν ανεξήγητες συντριβές και σφάλματα μπλε οθόνης (BSOD) κατά τη διάρκεια παιχνιδιών και άλλων εργασιών, ένα θέμα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 και εντάθηκε μέχρι το τέλος του 2023.

     

    Το πρόβλημα προέρχεται από λανθασμένο μικροκώδικα CPU που προκαλεί στους επεξεργαστές να ζητούν αυξημένα επίπεδα τάσης, ωθώντας τους πέρα από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας. Η επιδιόρθωση του μικροκώδικα της Intel, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος υπό επικύρωση, θα διορθώσει αυτά τα λανθασμένα αιτήματα τάσης. Η επιδιόρθωση θα διανεμηθεί μέσω ενημερώσεων BIOS από τους κατασκευαστές μητρικών πλακετών και μέσω ενημερώσεων των Windows, αν και η ακριβής διαθεσιμότητα για τους τελικούς χρήστες ενδέχεται να διαφέρει.

     

    Δυστυχώς, η ενημέρωση μικροκώδικα δεν θα επιδιορθώσει τους επεξεργαστές που έχουν ήδη επηρεαστεί από την αστάθεια. Αυτές οι CPU έχουν υποστεί μη αναστρέψιμη υποβάθμιση λόγω παρατεταμένης έκθεσης σε υπερβολική τάση. Η Intel συμβουλεύει τους επηρεαζόμενους πελάτες να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη πελατών της για βοήθεια και συνεχίζει να προσφέρει αντικαταστάσεις για τους επηρεαζόμενους επεξεργαστές. Η εταιρεία συνέστησε προηγουμένως την τήρηση των βασικών οδηγιών τροφοδοσίας για τις CPU της και την αποφυγή πλήρως ξεκλειδωμένων ρυθμίσεων, ενώ εργάζεται για την εξεύρεση λύσης.

     

    Εκτός από το ζήτημα του μικροκώδικα, η Intel επιβεβαίωσε ένα προηγούμενο πρόβλημα με την οξείδωση μέσω του via στον κόμβο διεργασίας 7nm. Ωστόσο, αυτό το κατασκευαστικό πρόβλημα επιλύθηκε το 2023 και δεν συνέβαλε στις τρέχουσες βλάβες της CPU. Η Intel δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι ο νέος μικροκώδικας αντιμετωπίζει πλήρως τα προβλήματα αστάθειας και θα δημοσιεύσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το σφάλμα και τον αντίκτυπό του στις επιδόσεις καθώς προχωρούν οι δοκιμές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Tom's Hardware
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.