Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel Ανακυκλώνει Τεχνολογία Alder Lake στη Νέα Σειρά Επεξεργαστών Core 200U

      Η νέα σειρά CPU, Core "Non Ultra" 200U βασίζεται στους Alder Lake, παρά την προσδοκία για αναβάθμιση σε Arrow Lake

    Σύμφωνα με πληροφορίες που εντοπίστηκαν από τον χρήστη της πλατφόρμας Χ, momomo_us, η νέα σειρά επεξεργαστών της Intel Core 7 250U, που ανήκει στη σειρά Core "Non Ultra" 200U, είναι ουσιαστικά επανασχεδιασμένο Alder Lake silicon. Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνεται από την ίδια διάταξη cache που χρησιμοποιείται στις προηγούμενες γενιές Alder Lake, Raptor Lake, Core 100 και τώρα στη νέα σειρά Core 200.

     

     

    Ο Core 7 250U διαθέτει δέκα πυρήνες, με δύο πυρήνες επιδόσεων και οκτώ αποδοτικούς πυρήνες. Σε αυτήν την καταχώριση του SiSoftware, ο επεξεργαστής έφτασε τα 5 GHz στους πυρήνες επιδόσεων, 400 MHz χαμηλότερα από τον προηγούμενο Core 7 150U, ενώ οι αποδοτικοί πυρήνες παραμένουν στα 4 GHz, όμοια με τον προκάτοχό του. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά με τη σειρά Raptor Lake, η οποία βασίστηκε στην αύξηση της ταχύτητας ρολογιού και της μνήμης cache, φαίνεται να απουσιάζει εδώ.

     

    gvqHahSALUftPCPwo6J7ji-970-80.png.webp

     

    Το κύριο μειονέκτημα του Core 7 250U σε σύγκριση με τη σειρά Raptor Lake είναι η μείωση της μνήμης L2, καθώς ο επεξεργαστής διαθέτει μόλις 6,5MB L2 cache, σε αντίθεση με τα 12MB που θα αναμέναμε αν βασιζόταν σε Raptor Lake τεχνολογία. Αυτή η στρατηγική, αν και μειώνει το κόστος παραγωγής, ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση σε χρήστες που μπορεί να θεωρούν ότι όλοι οι επεξεργαστές της σειράς "Core 200" βασίζονται στην τεχνολογία Arrow Lake, κάτι που δεν ισχύει για τα chips που δεν φέρουν το όνομα "Ultra".

     

    Αυτή η τακτική της Intel θυμίζει την προσέγγιση της AMD με τη σειρά Ryzen 7000, όπου ενσωμάτωσε διαφορετικές γενιές τεχνολογίας (Zen 2, Zen 3, Zen 4) κάτω από ένα ενιαίο όνομα. Παρά τη σύνθεση διαφορετικών τεχνολογιών, η AMD έχει πλέον αλλάξει στρατηγική με την κυκλοφορία της σειράς Zen 5, ακολουθώντας τις τάσεις της τεχνητής νοημοσύνης με το AMD Ryzen AI 300.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.