Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Asus δίνει 12πύρηνο Intel i7 σε πλακέτα μεγέθους Raspberry Pi

    Εάν έχετε σκεφτεί ή έχετε ευχηθεί περισσότερους πυρήνες επεξεργασίας σε single board computers (SBC) για κάποιο project, το πιο πρόσφατο σύστημα Aaeon της Asus μπορεί να είναι στο σωστό δρόμο σας.

    Το GENE-ADP6 της biz, που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, μπορεί να φιλοξενήσει έναν επεξεργαστή Intel 12 πυρήνων/16 νημάτων με γραφικά Iris Xe σε 3,5 ιντσών. Το μικροσκοπικό σύστημα απευθύνεται σε εφαρμογές μηχανικής όρασης (machine-vision) και μπορεί να διαμορφωθεί με την επιλογή Intel επεξεργαστή, συμπεριλαμβανομένων τον Celeron, ή Core i3, i5 ή με επιλογή επεξεργαστών i7 10 ή 12 πυρήνων.

    Όπως και με άλλα SBC που έχουμε δει από την Aaeon και άλλες εταιρίες, οι επεξεργαστές είναι κολλημένοι στη μητρική, επομένως δεν θα είναι δυνατή η αναβάθμιση αργότερα. Αυτή η συσκευή στοχεύει λίγο πολύ στην ενσωματωμένη και βιομηχανική χρήση.

    Και οι πέντε SKU τροφοδοτούνται από την οικογένεια επεξεργαστών mobile Alder Lake της Intel της τρέχουσας γενιάς, συμπεριλαμβανομένου και ενός κάπως ασυνήθιστου επεξεργαστή Celeron 5 πυρήνων που συνδυάζει έναν πυρήνα ισχύος με τέσσερις πυρήνες επίδοσης. Ωστόσο, μόνο τα SKU i5 και i7 είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένα γραφικά Iris Xe της Intel. Το i3 και το Celeron έχουν κολλήσει στα γραφικά UHD. Η πλακέτα μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 64 GB μνήμης DDR5 που λειτουργεί με έως και 4800 megatransfers/sec μέσω ενός ζεύγους μονάδων SODIMM.

    Για I/O, η πλακέτα διαθέτει ένα ωραίο σετ συνδεσιμότητας που περιλαμβάνει ένα ζευγάρι NIC που λειτουργούν στα 2,5 Gbit/sec και 1 Gbit/sec, HDMI 2.1 και Display Port 1.4, τρεις θύρες USB 3.2 Gen 2 με δυνατότητα 10 Gbit/sec και μια ενιαία θύρα USB-C που υποστηρίζει έως και 15 W παροχής ισχύος και προβολής.

    Για όσους αναζητούν πρόσθετη συνδεσιμότητα για τις ενσωματωμένες εφαρμογές τους, το σύστημα διαθέτει επίσης μια πληθώρα κεφαλίδων pin για USB 2.0, οθόνη, σειριακές διεπαφές και GPIO 8-bit.

    Ο αποθηκευτικός χώρος παρέχεται με την επιλογή μεταξύ SATA 3.0 ή ενός m.2 mSATA/NVMe SSD.

    Σε αντίθεση με το Epic-TGH7 της Aaeon που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, το GENE-ADP6 είναι πολύ μικρό για να φιλοξενήσει μια τυπική υποδοχή PCIe, αλλά διαθέτει υποδοχή FPC, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία υποστηρίζει πρόσθετο χώρο αποθήκευσης NVMe ή εξωτερικά γραφικά μέσω διασύνδεσης 4x PCIe 4.0.

    Η Aaeon δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις τιμές για το Alder Lake SBC, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα είναι ακριβότερο από το παλαιότερο GENE-TGU6 11ης γενιάς που φαίνεται να αντικαθιστά. Μια έκδοση αυτής της πλακέτας με Intel i7-1185G7E πωλείται για 1.217,00 $ στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Aaeon και δεν περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης ή μνήμη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.