Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Arm αποκαλύπτει τα σχέδια της για τους επεξεργαστές το 2024

    Καθώς ο κλάδος των ημιαγωγών εξελίσσεται, η Arm συνεχίζει να διευρύνει τα όρια της καινοτομίας, ιδίως στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και τεχνητής νοημοσύνης. Για το 2024, οι στρατηγικές εξελίξεις της Arm ενισχύουν την περσινή αρχιτεκτονική Armv9.2 με μια νέα πρωτοβουλία: το Arm Compute Subsystem (CSS). Αυτή η πλατφόρμα είναι ο διάδοχος των περσινών Total Compute Solutions (TCS2023) και αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της επωνυμίας και της στρατηγικής της για την παροχή λύσεων αιχμής για τους τελικούς χρήστες.

     

    Η Arm μεταφέρει τα πιο πρόσφατα IP και τα σχέδια πυρήνων Cortex, συμπεριλαμβανομένου του Cortex X925 υψηλής απόδοσης, του ισορροπημένου Cortex A725 και του αποδοτικού ως προς την κατανάλωση ενέργειας Cortex A520, στην προηγμένη τεχνολογία διεργασίας 3 νανομέτρων. Η κίνηση αυτή υπόσχεται σημαντική αύξηση στις επιδόσεις, βελτιώσεις στην αποδοτικότητα ισχύος και νέες βελτιώσεις στα σχέδια front-end και back-end. Ο κόμβος διεργασίας 3 νανομέτρων πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες των τελικών χρηστών στα προϊόντα Android και Windows on Arm, προσφέροντας ουσιαστικές βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια.

     

    Το Υποσύστημα Υπολογισμού Arm (CSS) σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική της Arm, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που ενσωματώνει υλικό, λογισμικό και εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας των συσκευών-πελατών. Αυτή η ολιστική προσέγγιση διασφαλίζει την απροβλημάτιστη λειτουργία σε διάφορες συσκευές, από smartphones και tablets έως φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές. Το CSS αξιοποιεί τους πιο πρόσφατους πυρήνες Armv9.2 και τη νέα GPU Immortalis G925, σχεδιασμένη για να παρέχει εξαιρετική απόδοση γραφικών σε συσκευασία μεγέθους κινητού.

     

    Η μετάβαση στην τεχνολογία διεργασίας 3 νανομέτρων αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα στην κατασκευή ημιαγωγών, προσφέροντας σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις, την κατανάλωση ενέργειας και την πυκνότητα. Αυτή η μετάβαση επιτρέπει στην Arm να παρέχει πιο ισχυρούς και αποδοτικούς επεξεργαστές, ικανούς να χειρίζονται αποτελεσματικά τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Με το συνδυασμό της επικαιροποιημένης αρχιτεκτονικής, της πλατφόρμας CSS και της προηγμένης τεχνολογίας διεργασιών, η Arm στοχεύει να παρέχει μια ισχυρή και ευέλικτη υπολογιστική λύση που μπορεί να κλιμακωθεί σε διαφορετικούς παράγοντες μορφής συσκευών και περιπτώσεις χρήσης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Dall-E
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.