Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των επεξεργαστών διακομιστών, η Ampere Computing σπρώχνει τα όρια με τη σειρά AmpereOne, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή υπολογιστικής ισχύος. Με έμφαση στην ενίσχυση της επεξεργασίας ΤΝ και των παραδοσιακών φόρτων εργασίας, ο οδικός χάρτης της Ampere υπόσχεται να προσφέρει λύσεις αιχμής προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των σύγχρονων κέντρων δεδομένων.
Η σειρά AmpereOne, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με το τσιπ "Siryn" 192 πυρήνων τον Μάιο του 2023, σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στην αρχιτεκτονική των CPU διακομιστών. Χτισμένο στα θεμέλια του πυρήνα A1 και αξιοποιώντας διεργασίες 5 νανομέτρων από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., το chip Siryn διέθετε εντυπωσιακές προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων οκτώ καναλιών μνήμης DDR5 και πυρήνες με αποδοτική κατανάλωση ενέργειας που λειτουργούν στα 3 GHz.
Τώρα, καθώς η Ampere Computing προετοιμάζεται για το επόμενο άλμα προς τα εμπρός, η προσμονή περιβάλλει το επερχόμενο τσιπ AmpereOne-2, με την κωδική ονομασία "Polaris". Το τσιπ Polaris, το οποίο έχει οριστεί να διαθέτει δώδεκα κανάλια μνήμης και χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη διαδικασία 5 νανομέτρων από την TSMC, υπόσχεται να προσφέρει αυξημένες επιδόσεις και αποδοτικότητα, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της Ampere στην πρωτοπορία της καινοτομίας των CPU διακομιστών.
Κοιτάζοντας ακόμη πιο μπροστά, ο AmpereOne-3 βρίσκεται στον ορίζοντα, χαραγμένος με διεργασίες 3 νανομέτρων και διαθέτοντας δυνητικά 256 πυρήνες. Αυτό το μελλοντικό τσιπ αντιπροσωπεύει ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός στον σχεδιασμό CPU, με στόχο την ικανοποίηση των κλιμακούμενων απαιτήσεων των φόρτων εργασίας συμπερασμού AI. Καθώς ο κλάδος εξελίσσεται, η Ampere Computing παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση της προόδου και στον επαναπροσδιορισμό των δυνατοτήτων των CPU διακομιστών στο τοπίο των επιχειρηματικών κέντρων δεδομένων.
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now