Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD στρέφεται στις GPU mid-range, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον ανταγωνισμό με την Nvidia σε επίπεδο high-end

    Η AMD υιοθετεί μια τολμηρή νέα προσέγγιση για την επερχόμενη σειρά Radeon RX 8000 με RDNA 4, εστιάζοντας στο μερίδιο αγοράς αντί για την υπεροχή των high-end GPU. Σε συνέντευξή του στην IFA 2024, ο Jack Huynh, SVP και GM Computing and Graphics της AMD, μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τη στρατηγική στροφή της εταιρείας. Η AMD θα δώσει προτεραιότητα στην οικοδόμηση κλίμακας, στοχεύοντας σε μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και χάνοντας την εστίαση σε προϊόντα-ναυαρχίδες που συνήθως ανταγωνίζονται τις κορυφαίες GPU της Nvidia.

     

    Ο Huynh κατέστησε σαφές ότι ενώ η AMD θα εξακολουθεί να παράγει προϊόντα υψηλής απόδοσης, η εστίαση θα δοθεί στη δημιουργία προσιτών συστημάτων gaming για μια ευρύτερη βάση χρηστών. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της AMD από τη γενιά RDNA 1, όπου παρέλειψε τη μάχη των high-end GPU υπέρ της mainstream αγοράς. Παρά τις φήμες για ακυρωμένες high-end κάρτες RX 8000, ο Huynh δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα σχέδια της AMD για κυκλοφορίες κορυφαίας κατηγορίας. Τόνισε τη σημασία της κλίμακας για την προσέλκυση προγραμματιστών και την αύξηση του μεριδίου αγοράς, στοχεύοντας σε ποσοστό έως και 40-50% της αγοράς GPU.

     

    Η απόφαση της AMD να επικεντρωθεί σε ένα ευρύτερο κοινό είναι ρεαλιστική, δεδομένης της κυριαρχίας της Nvidia στην αγορά high-end. Ωστόσο, η έλλειψη ανταγωνισμού ναυαρχίδων θα μπορούσε να επηρεάσει το ανταγωνιστικό τοπίο, οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές και λιγότερες επιλογές για τους καταναλωτές που αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις gaming.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Notebookcheck
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.