Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD καθυστερεί την κυκλοφορία των Ryzen 9000 λόγω ελλιπούς ελέγχου ποιότητας

      Η ανάκληση γίνεται για να διασφαλίσει ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας πριν την επίσημη κυκλοφορία τους

    Η AMD ανακοίνωσε καθυστέρηση στην κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης σειράς Zen 5 Ryzen 9000 λόγω ενός απροσδιόριστου ποιοτικού προβλήματος που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών. Η απόφαση αυτή οδήγησε στην ανάκληση όλων των μονάδων Ryzen 9000 που παραδόθηκαν σε εμπόρους λιανικής πώλησης και κατασκευαστές ΟΕΜ σε όλο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, οι επεξεργαστές Ryzen 7 9700X και Ryzen 5 9600X θα κυκλοφορήσουν τώρα στις 8 Αυγούστου, ενώ οι υψηλότερης ποιότητας Ryzen 9 9950X και Ryzen 9 9900X θα καθυστερήσουν μέχρι τις 15 Αυγούστου.

     

    Το πρόβλημα ποιότητας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των τελικών ελέγχων των επεξεργαστών της AMD, όπου διαπιστώθηκε ότι ορισμένες μονάδες Ryzen 9000 δεν είχαν περάσει από εσωτερικούς ελέγχους. Για να διασφαλιστεί ότι κανένας πελάτης δεν θα λάβει ελαττωματικό προϊόν, η AMD ανακαλεί όλες τις μονάδες που έχουν αποσταλεί για να τις αντικαταστήσει με καινούργιες. Σύμφωνα με την AMD, το πρόβλημα αυτό δεν απαιτεί επανασχεδιασμό ή εκ νέου περιστροφή του πυριτίου Ryzen 9000 και οι προδιαγραφές των μοντέλων θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το ζήτημα σχετίζεται με τη διαδικασία δοκιμής, αν και η συγκεκριμένη φύση του προβλήματος δεν έχει αποκαλυφθεί.

     

    Η κίνηση της AMD να ανακαλέσει τους επεξεργαστές θεωρείται προληπτικό μέτρο για τη διατήρηση των προτύπων υψηλής ποιότητας, σε έντονη αντίθεση με την ανταγωνίστριά της Intel, η οποία έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για την καθυστέρηση της διόρθωσης γνωστών προβλημάτων. Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι οι κινητοί επεξεργαστές Ryzen AI 300 θα κυκλοφορήσουν κανονικά στο τέλος του μήνα. Η AMD εργάζεται επιμελώς με τους συνεργάτες της στο κανάλι για την αντικατάσταση των επηρεαζόμενων μονάδων και τη διασφάλιση ότι οι νέοι επεξεργαστές ανταποκρίνονται στις ποιοτικές προσδοκίες τους.

     

    Σε επίσημη δήλωσή του, ο Jack Huynh, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Υπολογιστών και Γραφικών της AMD, εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ενθουσιασμό γύρω από τη σειρά Ryzen 9000 και τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει μια εμπειρία υψηλής ποιότητας για κάθε χρήστη Ryzen. Αναγνώρισε την καθυστέρηση στη διαθεσιμότητα λιανικής πώλησης, αλλά διαβεβαίωσε τους οπαδούς ότι οι νέες ημερομηνίες κυκλοφορίας θα εξασφαλίσουν μια εξαιρετική εμπειρία με τη σειρά Ryzen 9000.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Tom's Hardware
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.