Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD ετοιμάζεται να αποκαλύψει την αρχιτεκτονική GPU RDNA4 εν μέσω εικασιών

      Οι φήμες και οι διαρροές υποδηλώνουν αλλαγές στη στρατηγική της AMD για τις High-End GPU

    Η AMD ετοιμάζεται να αποκαλύψει την αρχιτεκτονική GPU επόμενης γενιάς RDNA4, η οποία αναμένεται να τροφοδοτήσει τις μελλοντικές κάρτες γραφικών της εταιρείας για επιτραπέζιους και κινητούς υπολογιστές. Ενώ η AMD δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την RDNA4, η τεχνολογική κοινότητα σφύζει από φήμες και εικασίες σχετικά με το τι μπορεί να περιλαμβάνει η νέα αρχιτεκτονική. Η σιωπή της AMD, η οποία απουσιάζει αξιοσημείωτα από τις πρόσφατες εκδηλώσεις παρουσίασης, έχει τροφοδοτήσει συζητήσεις σχετικά με πιθανές αλλαγές στη στρατηγική των προϊόντων της.

     

    Σύμφωνα με τις φήμες της βιομηχανίας, η AMD ενδέχεται να έχει απορρίψει τα σχέδιά της για μια high-end GPU Navi 41, με την εστίαση να μετατοπίζεται στη μεσαίας κατηγορίας Navi 48 και τη χαμηλότερης κατηγορίας Navi 44. Οι αναφορές δείχνουν ότι η Navi 48 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ήδη από τη CES του επόμενου έτους, ενώ η Navi 44 θα ακολουθήσει το δεύτερο τρίμηνο. Αν και οι φήμες αυτές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, έχουν προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον μεταξύ των ενθουσιωδών και των παρατηρητών της βιομηχανίας.

     

    AMD-NAVI-44XL.webp

     

    Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο, είναι ότι η AMD εργάζεται πάνω στις παραλλαγές Navi 48 XTX και Navi 44 XL. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από μια πρόσφατη ανακάλυψη του data miner Olrak29, ο οποίος εντόπισε το Navi 44 XL σε ένα δηλωτικό αποστολής. Η συνήθης πρακτική της AMD περιλαμβάνει την προσφορά τριών παραλλαγών των διακριτών GPU της: XTX, XT και XL, με την XTX να αντιπροσωπεύει την έκδοση πλήρων προδιαγραφών με αυξημένες επιδόσεις και την XL να είναι μια μειωμένη έκδοση για πιο οικονομικές επιλογές.

     

    Οι εικασίες υποδηλώνουν επίσης ότι η AMD μπορεί να διατηρήσει τις GPU RDNA4 σε παρόμοια επίπεδα επιδόσεων με την προηγούμενη σειρά RDNA1 (Radeon RX 5000). Με βάση αυτή τη στρατηγική, η επερχόμενη σειρά θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις SKUs RX 8800, 8700 και 8600. Αν αληθεύει, η Navi 44 XL πιθανότατα θα χρησιμεύσει ως η παραλλαγή μη-XT της RX 8600, παρέχοντας ένα πιο προσιτό σημείο εισόδου στην οικογένεια RDNA4.

     

    amd-navi-table.jpg


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.