Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Αναδιάρθρωση της Αγοράς Υπολογιστών και η Επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης

      Μια νέα εποχή για τους επαγγελματικούς υπολογιστές ενόψει του τέλους ζωής των Windows 10

    Οι προμηθευτές υπολογιστών Dell και HP προβλέπουν μια σημαντική ανανέωση του στόλου επαγγελματικών υπολογιστών, η οποία φαίνεται να καθυστερεί περισσότερο απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Ο Michael Dell, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dell Technologies, δήλωσε στο συνέδριο Citi 2024 Global TMT ότι η ανανέωση των υπολογιστών «έχει καθυστερήσει σίγουρα», αλλά αυτή η καθυστέρηση ενδέχεται να οδηγήσει σε μια ακόμα μεγαλύτερη ανανέωση στο μέλλον. Η προθεσμία για την απόσυρση των Windows 10 εντός του επόμενου έτους προκαλεί πίεση στις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε νέες συσκευές.

     

    Η HP συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση, προσθέτοντας ότι οι αναγκαίες αναβαθμίσεις είναι αναπόφευκτες λόγω της γήρανσης των υφιστάμενων υπολογιστών που αγοράστηκαν κατά την πανδημία. Ο Enrique Lores, διευθύνων σύμβουλος της HP, τόνισε ότι η ανανέωση της αγοράς επηρεάζεται και από τη μετάβαση στα Windows 11, τα οποία αρχίζουν να αντικαθιστούν τα προηγούμενα λειτουργικά συστήματα. Οι επιχειρήσεις θα κληθούν να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

     

    Επιπλέον, η είσοδος των υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη (AI PCs) αναμένεται να επηρεάσει τη ζήτηση. Οι υπολογιστές αυτοί υπόσχονται καλύτερη απόδοση και ασφάλεια, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η υιοθέτησή τους θα είναι αργή. Παρά την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών, η γενική οικονομική ανασφάλεια καθυστερεί τις αποφάσεις αναβάθμισης των επιχειρήσεων, αν και αναμένεται ότι η ζήτηση για νέους υπολογιστές θα αυξηθεί κατά 6% το επόμενο έτος.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.