Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Επαναστατικές Τεχνολογίες Αυξάνουν την Χωρητικότητα των Σκληρών Δίσκων: 60TB έως το 2028

      Η τεχνολογία HAMR της Seagate και άλλες καινοτομίες θα οδηγήσουν σε διπλασιασμό της χωρητικότητας των σκληρών δίσκων

    Η άφιξη τεχνολογιών όπως το Energy-Assisted Magnetic Recording (EAMR) και το Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR) από τη Seagate θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της αύξησης της χωρητικότητας των σκληρών δίσκων (HDDs) τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του IEEE International Roadmap for Devices and Systems Mass Data Storage, αναμένεται ότι έως το 2028 θα έχουμε δίσκους χωρητικότητας 60 TB, γεγονός που σηματοδοτεί τον διπλασιασμό της χωρητικότητας μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.

     

    tCbwttdKZEpM96s2qh2NQ7.gif

     

    Η αναφορά του IEEE, που καλύπτει την περίοδο από το 2022 έως το 2037, προβλέπει ότι οι πρώτοι σκληροί δίσκοι HAMR θα κυκλοφορήσουν το 2024, επιτρέποντας σημαντική αύξηση στη χωρητικότητα. Αναμένεται ότι οι σκληροί δίσκοι θα φτάσουν τα 40 TB το 2025 και τα 60 TB το 2028, ενώ μέχρι το 2037 η χωρητικότητα θα αγγίξει τα 100 TB. Αυτή η εξέλιξη βασίζεται σε διαρκείς βελτιώσεις στην πυκνότητα των πλατό, κάτι που θα απαιτήσει νέα μέσα αποθήκευσης, μαγνητικά υλικά, και νέες κεφαλές ανάγνωσης και εγγραφής.

     

    Παρόλο που οι σκληροί δίσκοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ταχύτητα περιστροφής 7200 RPM, η αύξηση της χωρητικότητας θα οδηγήσει σε βελτίωση των ταχυτήτων ανάγνωσης και εγγραφής, αλλά πιθανότατα θα μειώσει την απόδοση IOPS ανά TB, ειδικά για τους HDDs με έναν μόνο εκτελεστή (single-actuator).

    Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το IEEE προβλέπει αύξηση των πωλήσεων των σκληρών δίσκων, από 166 εκατομμύρια μονάδες το 2022 σε 208 εκατομμύρια το 2028, ανατρέποντας την καθοδική πορεία της τελευταίας δεκαετίας. Με την αυξανόμενη ανάγκη για φθηνή αποθήκευση με καλή απόδοση, οι HDDs φαίνεται να παραμένουν το βασικό μέσο αποθήκευσης μαζικών δεδομένων στο εγγύς μέλλον.


    Πηγή
    Φωτογραφία: iPCstore
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.