Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Διαρροή ισχυρίζεται ότι η RTX 5080 θα νικήσει την RTX 4090 στο Ray Tracing

      Η GeForce "Blackwell" θα προσφέρει τη μεγαλύτερη αναβάθμιση γενιάς στην ιστορία της εταιρείας

    Η Nvidia παρουσίασε επίσημα την πολυαναμενόμενη αρχιτεκτονική Blackwell επόμενης γενιάς, πυροδοτώντας έναν καταιγισμό φημών σχετικά με την επερχόμενη σειρά GeForce. Οι εικασίες αναφέρουν ότι οι RTX 5080 και 5090, μέρος της σειράς GeForce που βασίζεται στην Blackwell, είναι έτοιμες να επαναπροσδιορίσουν τις επιδόσεις των παιχνιδιών. Διαρροές υποδηλώνουν ότι η RTX 5080 θα μπορούσε να ξεπεράσει την τρέχουσα RTX 4090 σε δυνατότητες ray tracing, ενώ η RTX 5090 φημολογείται ότι θα παρέχει διπλάσια ισχύ από τον προκάτοχό της. Ειδικότερα, η απόφαση της Nvidia να επιλέξει έναν προσαρμοσμένο κόμβο 4NP αντί των 3nm της TSMC έγινε αποδεκτή με επιφυλάξεις στην τεχνολογική κοινότητα.

     

    Παραδοσιακά, η κυκλοφορία των καρτών γραφικών της Nvidia για τα κέντρα δεδομένων προηγείται της κυκλοφορίας των αντίστοιχων GeForce, επιτρέποντας έτσι την κατανόηση των προδιαγραφών των παιχνιδιών. Ωστόσο, η φετινή παρουσίαση του τσιπ B100 Blackwell, συγκάλυψε τις προβλέψεις για την έκδοση GeForce. Παρά τις αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα αναπαραγωγής αυτής της προσέγγισης για παιχνίδια λόγω του κόστους διασύνδεσης, οι διαρροές από αξιόπιστες πηγές υποδηλώνουν φιλόδοξους στόχους επιδόσεων για τις RTX 5080 και 5090. Ειδικότερα, οι αναφορές αναφέρουν σημαντικές αρχιτεκτονικές βελτιώσεις που οδηγούν σε αύξηση της "λογικής πυκνότητας" κατά 30%, επιτρέποντας πρωτοφανή άνοδο στα παιχνίδια.

     

    Επιπλέον, οι διαρροές υποδηλώνουν τη στρατηγική κίνηση της Nvidia να τοποθετήσει την Blackwell GeForce ενάντια στις επερχόμενες GPU της AMD, σηματοδοτώντας έντονο ανταγωνισμό στην αγορά GPU. Με τις φήμες να κάνουν λόγο για κυκλοφορία της GeForce Next στις αρχές του 2025, η προσδοκία αυξάνεται για μια κάρτα-ναυαρχίδα ικανή να ανταγωνιστεί τις μελλοντικές προσφορές της AMD που βασίζονται σε chiplet. Καθώς η Nvidia ετοιμάζεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη σειρά GeForce, η τεχνολογική βιομηχανία περιμένει με ανυπομονησία την επιβεβαίωση των στόχων επιδόσεων και των αρχιτεκτονικών καινοτομιών. Εν μέσω εικασιών για τις προσαρμογές του οδικού χάρτη GPU της AMD, το σκηνικό είναι έτοιμο για μια συναρπαστική αναμέτρηση μεταξύ των τιτάνων της βιομηχανίας στην αρένα του gaming hardware.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.