Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί ο Snapdragon X Elite της Qualcomm στη λιανική;

      Οι σχεδιαστικές επιλογές & η ενσωμάτωση είναι το κλειδί για την περιορισμένη παρουσία του Snapdragon X Elite X1E-84-100

    Το υψηλής απόδοσης τσιπ Snapdragon X Elite X1E-84-100 της Qualcomm δεν έχει ακόμη μπει σε πολλούς φορητούς υπολογιστές και, σύμφωνα με τον Sascha Segan της Qualcomm, ο λόγος δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον επεξεργαστή.

     

    «[Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών] μπορούν να δημιουργήσουν ένα σωρό πολύ διαφορετικούς φορητούς υπολογιστές με τον ίδιο επεξεργαστή. Επομένως, πρέπει να εξετάσετε πέρα από τον επεξεργαστή»

    δήλωσε ο Segan στο Laptop Mag. Ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Qualcomm, τονίζει ότι ενώ η Qualcomm παράγει τα τσιπ, οι τελικές αποφάσεις σχεδιασμού και ολοκλήρωσης εναπόκεινται στους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών.

     

    Τα chipset Snapdragon X Elite και Snapdragon X Plus αποτελούν τον πυρήνα των νέων υπολογιστών Copilot+, μιας σειράς φορητών υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη στη συσκευή, που θα κάνει το ντεμπούτο της τον Ιούνιο του 2024. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις σημαντικές τεχνολογικές ιστορίες της χρονιάς, η πιο ισχυρή έκδοση, ο Snapdragon X Elite X1E-84-100, βρίσκεται μόνο στο Galaxy Book4 Edge της Samsung. Άλλα μοντέλα, όπως τα X1E-78-100 και X1E-80-100, έχουν εμφανιστεί σε αρκετές συσκευές.

     

    Η γκάμα της Qualcomm για τη σειρά Snapdragon X Elite περιλαμβάνει:

    Snapdragon X Elite X1E-78-100
    Snapdragon X Elite X1E-80-100
    Snapdragon X Elite X1E-84-100

     

    Η περιορισμένη κυκλοφορία του X1E-84-100, το οποίο προσφέρει την υψηλότερη απόδοση, έχει προβληματίσει αρκετούς. Ωστόσο, η προσέγγιση της Qualcomm, σε συνδυασμό με τις σχεδιαστικές επιλογές των κατασκευαστών, υποδηλώνει ότι η καθαρή ισχύς της CPU δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει τις επιδόσεις ενός φορητού υπολογιστή. Η συνολική κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων άλλων εξαρτημάτων, παίζει καθοριστικό ρόλο στην παροχή επιδόσεων στον πραγματικό κόσμο.

     

    Καθώς περισσότεροι υπολογιστές Copilot+ αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος, πολλοί από αυτούς θα διαθέτουν τα τσιπ μεσαίας κατηγορίας X1E-78-100 και X1E-80-100 ή δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τις προδιαγραφές τους. Το ισχυρό X1E-84-100 μπορεί να δει ακόμα ευρύτερη υιοθέτηση, αλλά προς το παρόν, οι χρήστες που ενδιαφέρονται για φορητούς υπολογιστές με Snapdragon θα πρέπει να σκεφτούν ότι ένα καλά ενσωματωμένο, λιγότερο ισχυρό chip θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στην πράξη.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung και laptopmag.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.